Annonce
Kerteminde Ugeavis

Dorte flytter sin butik fra Langeskov: - Jeg synes, at jeg havde så meget mere at byde på

Dorte Haugaard tager nu imod kunder i sin nye butik i Møllergade i Svendborg. Arkivfoto: Diane Roland
Dorte Haugaard havde for få kunder til mere end tre åbningsdage i sin butik i Langeskov. Nu åbner hun forretning i Svendborg.
Annonce

Langeskov: - Jeg begyndte at lave meningsmålinger lokalt for at finde ud af, hvornår kunderne godt kunne tænke sig, at jeg havde åben, og her sagde folk bare torsdag, fredag og lørdag, men det har jeg bare ikke opsagt mit arbejde for. Tre dage var for fesent, siger Dorte Haugaard.

Indtil 1. oktober havde hun sin livsstilsbutik "By Haugaard" i Jernbanegade i Langeskov.

Egentlig kørte det fint rundt økonomisk i hendes forretning, selv om der kun var kunder til tre åbningsdage.

- Og normale mennesker ville sikkert også bare være tilfreds og nøjes med det, konstaterer hun.

Det vil Dorte Haugaard bare ikke.

- Jeg synes, at jeg havde så meget mere at byde på, og derfor tænkte jeg bare, at nu skulle jeg  ud over stepperne. Jeg vil ikke stå i butikken mandag, tirsdag og onsdag, og der så ikke var nogen kunder.

Derfor lukkede hun sin forretning i Jernbanegade.

Annonce

Offer for coronakrisen

Oprindeligt åbnede hun forretningen sidste år i september i Langeskov Centret.

I begyndelsen kørte hun sin forretning som bierhverv, mens hun arbejdede fuldtid som arbejdsmiljøchef ved Riwal Danmark A/S i Odense, men 28. februar i år havde hun sidste arbejdsdag i firmaet. Hun havde besluttet sig for at springe ud som selvstændig.


Jeg synes, at jeg havde så meget mere at byde på, og derfor tænkte jeg, at nu skulle jeg bare ud over stepperne.

Dorte Haugaard, indehaver af By Haugaard


Mindre end 14 dage efter, at hun sprang ud som selvstændig, var hun nødt til at meddele sine kunder, at hun lukkede sin butik. For da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, lukkede hun også butikscentrene midlertidigt, og dermed var Dorte Haugaards butik også nødt til at lukke. Hun var for ny som selvstændig til, at hun fik nogen hjælp fra regeringens hjælpepakker.

Hendes humør røg ned under gulvbrædderne. Kort efter meddelte hun heldigvis, at det gode humør var vendt tilbage. Hun havde nemlig fået en investor - en udstrakt hånd fra Anja Svenstrup Jørgensen og Tito Jørgensen, der har dinAbolig ApS. De havde læst om Dorte Haugaard i avisen og stillede et nyt forretningslokale til rådighed - kvit og frit - de første  måneder, og 1. maj genåbnede Dorte Haugaard sin butik i det nye lokale.

Annonce

Var indstillet på en pause

Men Dorte Haugaard syntes, at kunderne var for få, og derfor lukkede hun.

- Jeg var indstillet mentalt på, at nu holder jeg lige efterårs - og juleferie, og så vil jeg igen kigge efter lokaler til foråret. Jeg gad ikke nogen panikløsning, men nogle gange er man jo bare svineheldig, og pludselig blev drømmen ledig, forklarer Dorte Haugaard.

På fredag den 13. november klokken 13 slår hun derfor dørene op til sin nye butik i Møllergade i Svendborg.

- Svendborg er min hjemby, og jeg vil gerne hjem, og derfor var jeg begyndt at kigge mod 5700 (Svendborgs postnummer, red.). Jeg har nu den bedste-bedste mavefornemmelse, siger Dorte Haugaard, der i Møllergade får 240 kvadratmeter at boltre sig på - på sigt.

Her i begyndelsen tager hun kun noget af pladsen i brug.

Nu kommer Dorte Haugaards butik til at have åben alle dage undtagen mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce