Annonce
Kerteminde Ugeavis

Lokal opbakning: Borgere gav Fjord&Bælt en hjælpende hånd i corona-krisen

Fjord&Bælt nåede målet om at indsamle penge for at kunne søge status som velgørende organisation. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Kerteminde: I maj måned efterlyste Fjord&Bælt i Kerteminde borgernes hjælp.

Selvom centret var lukket på grund af corona, skulle medarbejderne stadig på arbejde for at  passe dyrene, og det betød en presset økonomisk situation for centeret. Derfor startede man en indsamling.

- Indsamlingen handlede om, at vi ønskede os mulighed for at søge indenfor en bestemt skattemæssig paragraf, som gør det muligt for os, at få noget moms-refusion. Vi havde et mål om, at vi skulle ramme 100 donorer, som donerede minimum 200 kroner til Fjord&Bælt. Det tal har vi nået, og nu har vi mulighed for at lave ansøgningen, forklarer kommunikationsleder ved Fjord&Bælt, Mads Dirckinck-Holmfeld.

Indsamlingen skulle være med til at give centeret status som en velgørende organisation, den status betyder, at Fjord&Bælt kan få nogle af de penge retur, centret betaler i moms.

- Vi ved ikke nøjagtigt, hvor meget det er værd i kroner og ører. Men det kan sagtens blive en lempelse på moms-betalingerne på over 100.000 kroner. Så det er en rigtig god håndsrækning for os, siger han og tilføjer:

- Vi har været enormt glade for den opbakning, vi har fået. Der er rigtig mange i nærområdet, som har doneret penge, og det er dejligt, at der er noget lokalt opbakning.

Der er hos centeret endnu ikke fuldt overblik over, hvad de økonomiske konsekvenser af corona-nedlukningen får af betydning for Fjord&Bælt. /mtt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce