Annonce
Kerteminde Ugeavis

Lones stoffer sælger som varmt brød. Nu vil hun også sælge hele butikken

Sådan kender mange Lone Engstrøm: bag symaskinen i gang med at skabe tøj i sit eget design. Foto: Helle Nordström
Lone Engstrøm startede hjemme i garagen, men forretningen voksede sig hurtigt ud af hjemmet. Nu har hun etableret en butik i Langeskovcenteret, der har trofaste kunder i både ind- og udland.
Annonce

Langeskov: I Langeskov er det en rigtig god forretning at sælge stoffer. Ikke sådan nogle i pulver eller pilleform, men sådan nogle man køber i metervis med sommerfugle, solsikker eller enhjørninge på.

Det kan Lone Engstrøm dokumentere. I løbet af blot tre år har hun fået etableret en stofforretning, der har kunder i både ind- og udland. Men nu har hun løbet stærkt i så mange år, at hun synes, det er tiden at gå på efterløn, så forretningen er til sat til salg.

- Man skal kunne sit håndværk, men kan man det, så er der masser af potentiale i min forretning. Der er sådan set arbejde til flere, men jeg orkede ikke at skulle til at have ansatte. Det betyder så, at jeg i stedet må sige nej til en del opgaver, fordi jeg simpelthen ikke magter at tage mere ind, fortæller hun.

Butikken er et rent slaraffenland for dem, der gerne selv vil sy deres tøj. Foto: Helle Nordström
Annonce

Udlært syerske

Lone Engstrøm og hendes mand Henning kom til Langeskov for at overtage Langeskov Kro, som de drev i årene 1979-88.

- Men jeg er udlært syerske, og jeg har hele tiden holdt det ved lige.

Det viste sig at være en god ide, for parret drev restaurant Carslund i Odense, indtil den brændte, hvorefter de skulle se sig om efter noget andet at lave.

- Jeg begyndte at sy og sælge stoffer fra hjemadressen. Det gik rigtig godt, ja faktisk så godt, så jeg voksede ud af rammerne, og så flyttede jeg herind i centeret, fortæller Lone Engstrøm.

- Vi troede ikke rigtigt på det, så jeg tog også brugskunst i butikken, men det viste sig hurtigt, at det var der slet ikke plads eller tid til. Men jeg var slet ikke klar over, at der var så stort et behov for at få repareret og lavet om, og at der er så stort et salg i gode stoffer.

Annonce

Sender dagligt pakker ud

Og det må være specielt gode stoffer, Lone Engstrøm finder til sin butik, for der er bud efter det ikke bare fra danske kunder, men også fra for eksempel Norge og Færøerne.

- Jeg sender otte-ti pakker med varer ud hver eneste dag, fortæller hun.

- Og det er alt sammen til kunder, der finder mig på Facebook. Hvis jeg lavede en hjemmeside, kunne jeg sælge endnu mere, men det kan jeg slet ikke overkomme.

Lone Engstrøm har en stribe trofaste stamkunder der kommer langvejs fra.

- Så ringer de, hvis de alligevel har et ærinde på Fyn, for at høre, om de kan komme forbi. Og er det en lørdag eftermiddag, hvor der egentlig ikke er åbent, så går jeg bare herover og låser op, for jeg bor jo lige i nærheden.

Den ligner de dyre modelkjoler, men det er Lone Engstrøms værk, og så koster den kun en brøkdel. Foto: Helle Nordström
Annonce

Hjemmesyet er in

Lige inden for døren i butikken, står Lone Engstrøms symaskine, og den bruger hun flittigt, når der ikke er kunder i butikken. Hun sælger en del tøj - kjoler, bluser, bukser m.v. - hun selv har syet, og det går som varmt brød. Der kommer også mange kunder, der skal have råd og vejledning til, hvordan de selv skal sy tøj derhjemme.

- For et par årtier siden var hjemmesyet nærmest pinligt, men nu er det ved at være in, fortæller hun.

- Der kommer bedstemødre, der skal sy tøj til børnebørnene, og der kommer kvinder der skal til selskab og på den måde vil sikre sig, at der ikke er en anden, der har en kjole på magen til deres. Og så er der bare rigtigt mange mennesker, der har behov for at få lagt bukser op eller skiftet en lynlås.

Hun påpeger, at der også er mange penge at spare på at sy selv. Med stof for bare 2-300 kroner kan man sy en kjole, der totalt matcher en modekjole. Og jeg har stoffer, så man kan lave børnetøj, der ligner de dyre mærker, men kun koster en brøkdel.

Lone og Henning Engstrøm har i mange år haft selskabet Engstrøm Gourmet og Design. Det er Henning Engstrøm, der står for gourmet-afdelingen. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce