Annonce
Kerteminde Ugeavis

Måle: Familie vil bygge ridehal og skabe oase for islandske heste og deres ejere

Den nuværende stald på Måle Bygade 25 er opført i 1943-44 og har udtalt fugt, råd og skimmelsvampangreb i bærende konstruktioner, hedder det i ansøgningen om at måtte rive den ned og erstatte den med en ridehal. Foto: Helle Nordström
Familien Strodl Andersen på Måle Bygade 25 beder kommunen om lov til at rive faldefærdig stald ned og i stedet bygge en ridehal, der skal være frit tilgængelig for alle, der deler deres passion for de små heste.
Annonce

Måle: Står det til familien Strodl Andersen i Måle, så bliver Hindsholm til en oase for de mange, der er bidt af islandske heste.

Familien, der bor på Måle Bygade 25, har søgt kommune om lov til at rive den gamle, faldefærdige stald ned og erstatte den med en ridehal. Og det er ikke bare for, at de selv kan benytte den. De ønsker, at den skal være frit tilgængelig for alle, der deler deres passion for de stærke, små heste.

- Det vil være en opkvalificering af ridesporten på Hindsholm, hvor der aktuelt ikke er tilgængelige ridehaller overhovedet. Med en ridehal kan denne sportsgren løftes til et nyt niveau og blive dyrket året rundt, skriver de i ansøgningen.

Ud over træningen i hallen, ønsker de også at bruge den til undervisning med professionelle trænere, dag- og weekendkurser, føl- og unghestebedømmelse samt foredrag for alle med interesse for den islandske hest.

Annonce

Et levende lokalmiljø

I ansøgningen peger de på, at det passer som fod i hose til kommunens vision og målsætning for kommunen: at forbedre livskvalitet, sundhed og livsglæde ved at skabe mulighed for at dyrke fritidslivet, samt at udbygge og sikre attraktive fritidsmuligheder.

Desuden spiller det med lokalplan 253 for de bevaringsværdige landsbyer Viby og Måle: at landsbyerne får et levende og attraktivt lokalmiljø.

Familien mener heller ikke, at lokalplanen står i vejen for deres ønske om at rive laden ned.

- I lokalplanen nævnes stuehuset som velproportioneret, medens stalden slet ikke omtales. Den er bygget i 1943-44 og bærer ikke præg af at være unik, men materialerne bærer præg af krigens knaphed, hedder det ansøgningen.

I stedet vil familien opføre en ridehal, der har samme længde ud mod vejen, men bliver dobbelt så bred. De skriver, at det øgede antal kvadratmeter tages fra arealet bag den nuværende stald, og derfor ikke vil kunne ses fra vejen eller ændre udsyn for naboerne.

Ridehallen tænkes bygget med træ på siderne og bølgeeternit på taget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce