Annonce
Kerteminde Ugeavis

Mårhund løs på Hindsholm

I øjeblikket er der en mårhund løs på nordøstfyn et sted - et såkaldt judasdyr. Så selvom der er fri jagt på mårhunde, skal man lade være med at skyde en med halsbånd på. Foto: Morten Stricker
I sidste uge blev der en mårhund sat ud i Sybergland. Det er et såkaldt judasdyr - et steriliseret dyr med GPS-halsbånd, der skal afsløre eventuelle artsfæller.
Annonce

Kerteminde: Mårhunden er ikke velset i Danmark. Det nuttede lille pelsdyr, der er ved at invadere landet, er en trussel mod det eksisterende dyreliv.

Alligevel kan man i øjeblikket risikere at få øje på sådan et dyr i Kerteminde eller omegn, for der blev sat mårhund ud i Sybergland i sidste uge, oplyser jæger Peter Bisgaard, der er medlem af kommunens grønne råd.


Jeg har set den på vildtkameraet et par gange, så den blev i Sybergland et par dage.

Peter Bisgaard


Det er Danmarks Jægerforbund, der har udsat mårhunden, der er et såkaldt judasdyr. Det betyder, at den er steriliseret og udstyret med et GPS-halsbånd.

- Jeg har set den på vildtkameraet et par gange, så den blev i Sybergland et par dage. Men nu er den gået ud af Sybergland, og det er godt, for det betyder, at den ikke fandt en artsfælle. Nu er den gået videre, formentlig til Hindsholm, for den vandrer, indtil den finder en mage, fortæller Peter Bisgaard.

Annonce

Lad være med at skyde judasdyret

Takket være GPS-halsbandet kan Danmarks Jægerforbund og Naturstyrelsen følge judasdyrene, og følge deres bevægelser.

- Jeg har allerede skrevet ud til de registrerede jægere i området, at de skal passe på ikke at skyde judasdyret. Ser de en mårhund, skal de lige kigge en ekstra gang, inden de skyder. Halsbåndet er meget tydeligt og udstyret med reflekser, så det er ikke til at tage fejl af, siger Peter Bisgaard.

- Kommer man til at køre judasdyret ned, så er det vigtigt, at man tager halsbåndet af og indleverer det, og det kan man gøre anonymt. Både GPS-halsbåndet og det steriliserede dyr er temmeligt kostbart, så vi skal helst passe på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Kerteminde Ugeavis

Johannes Larsen flagede for Brødrene Olsen i Stockholm: Nu har han doneret flaget væk

Kerteminde Ugeavis

Lær at tegne manga

Annonce