Annonce
Kerteminde Ugeavis

Maling fra Lindø: - Pyt med bilerne. Hvad med os almindelige mennesker, der skal trække vejret?

Palle Hansborg -Sørensen, Virk og Gro, Munkebo. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Palle Hansborg-Sørensen fra borgergruppen Virk og Gro savner, at nogen tager ansvar for, hvad der foregår i industriparken
Annonce

Munkebo: Det er efterhånden mange år siden, han var socialdemokratisk borgmester for det, der engang hed Munkebo Kommune. Alligevel bliver Palle Hansborg-Sørensen jævnligt trukket i kraven af borgere i Munkebo, der efterlyser handling på særlige problemstillinger. Således også i sagen om de mange malerpletter, der er blevet observeret på private biler i nærheden af Lindø Port of Odense, og som tidligere på året resulterede i en tvist mellem vindmøllegiganten MHI Vestas og skibsværftet Fayard.

Palle Hansborg-Sørensen efterlyser, at de involverede virksomheder tager et langt større ansvar for det lokalområde, de ligger i:

- Skide være med de der malerpletter på biler. Hele sagens kerne er jo, at det maling flyver rundt i luften derude. Hvad med os almindelige mennesker, der skal trække vejret? Og børn, der ligger ude i barnevogn osv. Det er det, der er helt grotesk. At man ikke forholder sig til det.

Annonce

Det er jo ikke en cykelsmed, der lakerer

Han mener, virksomhederne på Lindø bør spille med mere åbne kort:

- Det er fuldstændig grotesk, at de (Fayard red.) påstår, at det ikke har noget med dem at gøre. Man ved, at det kommer ude fra Lindø, så må LPO (Lindø Port of Odense) jo gå ud i organisationen og finde ud af, hvem der har gjort det. Det er jo altså ikke en cykelsmed i Munkebo, der sprøjtelakerer en cykel, som påvirker området. Så find da ud af det i stedet for, at vi skal opleve alt det ping-pong.


Skide være med de der malerpletter på biler. Hele sagens kerne er jo, at det maling flyver rundt i luften derude. Hvad med os almindelige mennesker, der skal trække vejret? Og børn, der ligger ude i barnevogn osv.

Palle Hansborg-Sørensen


Han er godt tilfreds med, at kommunen gør en indsats for at få strammet op på miljøgodkendelserne i området, men han ærgrer sig over, at det skal være nødvendigt.

- Hvorfor skal der sættes store videnskabelige undersøgelser i gang om, hvordan malingblandingerne har været den og den dag? Vi har jo ikke andre virksomheder i Munkebo, der arbejder med de ting der. I gammel tid gik man ind på direktionen på Lindø-værftet, og de gik ud i organisationen og spurgte, hvad er der sket, og hvor er det sket? Her skal kommunen bruge tusindvis af kroner på at få undersøgt det hos Teknologisk Institut. Det er jo helt hen i vejret.

Via sit frivillige arbejde i borgergruppen Virk og Gro bliver han jævnligt kontaktet af vrede og bekymrede borgere i Munkebo.

- Jeg bliver taget i kraven for at komme ud og se. Det er ikke rimeligt. Prøv at hør: Munkebo er lavet af værftet. Vi har været en symbiose, og derfor har folk jo i stor udstrækning accepteret, at der kommer lidt gener en gang imellem. Men når man nu ligefrem skal ind i en diskussion om, hvorvidt det kommer derude fra, så står folk af. Skal vi nu ikke bare erkende, hvor det kommer fra?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce