Annonce
Kerteminde Ugeavis

Mens hendes café var lukket, arbejdede Rikke alene: - Jeg har sgu savnet mine piger

Der var morgentravlt i cafeen, for alt skulle være helt perfekt til åbningen. Foto: Mikkel Støttrup
Lulu's Cafe havde åbent for takeaway i weekender under nedlukningen. Dengang arbejdede cafeens ejer, Rikke Louise Steffensen alene.

Kerteminde: - Jeg har sgu savnet mine piger, siger Rikke Louise Steffensen, der er indehaver af Lulu's Cafe i Kerteminde, der var én af de mange restauranter og cafeer i Danmark, der igen åbnede onsdag efter en lang nedlukning.

Mens cafeen var nødt til at holde lukket, stod hun alene og serverede takeaway til kunderne hver weekend. Hun havde ikke nogen kolleger på arbejde og dermed ikke noget fællesskab med nogen. Det har hun godt kunne mærke.

- Med takeaway skulle jeg i det mindste ikke rydde op. Men når jeg stod der alene, kunne det også godt være lidt hårdt, fortæller hun.

Annonce


Jeg begyndte straks at ringe til mine piger.

Rikke Louise Steffensen


Derfor er hun også lykkelig over, at Danmarks restauranter igen må åbne for siddende gæster.

Mange løsansatte

- Det er så fedt at måtte åbne. Jeg kan huske, at jeg fældede en tåre i min morgenkaffe, da jeg hørte det i radioen, siger Rikke Louise Steffensen.

Nyheden om genåbningen betød, at hun kunne få det sammenhold tilbage, som hun virkelig havde savnet over de seneste par måneder.

- Jeg begyndte straks at ringe til mine piger for at sige, at nu kunne de begynde at komme på arbejde igen, fortæller hun og tilføjer, at hun har omkring 15-20 piger løsansat.

- Så det er jo ret mange, som jeg har savnet, fortæller hun.

Æren for første deltidsvagt hos Lulu's Cafe tilhørte Sarah Nielsen, og hun var glad for at være tilbage.

- Jeg har sabbatår, så jeg har egentlig bare siddet og ventet på at kunne arbejde igen. Det er så lækkert, at vi må åbne, siger hun smilende.

Rikke Louise Steffensen forventer, at der vil komme gang i butikken, og hun har taget sine forholdsregler.

- Jeg har også ansat nogle nye, for jeg forventer at vi får det ret travlt. Måske ikke lige her i starten, men ihvertfald til sommer. Det havde vi sidste år, tilføjer hun.

De nye restriktioner er der også styr på, men hun håber dog ikke, at de skal være der længe.

- Vi er helt klar. Vi har visirer, sprit, og vi er klar til at tjekke coronapas. Jeg synes, at det er lidt besværligt at skulle holde styr på, at alle har en frisk test, forklarer cafeejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Annonce