Annonce
Kerteminde Ugeavis

Mindeord: Erik tog sit sidste åndedræt til tonerne af jazzmusik

Erik Pfeil Sørensen fra Kerteminde fik i foråret 2020 konstateret kræft og døde lørdag 2. januar. Arkivfoto: Roland Petersen
Erik Pfeil Sørensen fra Kerteminde døde lørdag af kræft.
Annonce

Erik Pfeil Sørensen blev født i Kerteminde i 1944. Han blev født ind i en murerslægt og fik nogle år efter en lillebror, Knud Pfeil Sørensen. De to var tætte venner hele livet. Erik elskede sin hjemstavn og boede her i nærheden hele sit liv - på nær tre år, hvor han læste til lærer på seminariet i Nr. Nissum i midten af tresserne.

Han blev lærer og gift med Britta i 1967. Søren blev født i Lemvig, mens Erik og Britta boede ude vestpå. Derefter boede de kortvarigt i Odense, og Erik startede sin karriere som lærer på Dalum skole. Herefter flyttede de til Dalby på Hindsholm, og Erik var lærer på Hindsholmskolen i 35 år. Han var glad for sit lærerjob og for samarbejdet med kollegaer, børn og forældre.

Erik har altid været glad for sport og spillede håndbold helt op til old boys-rækkerne. Han var i en årrække træner i Dalby, også for Søren i ungdomsrækkerne. De senere år spillede Erik tennis og badminton og var aktiv i ældreidrætten i Kerteminde, hvor han også var formand i 10 år. Han var altid glad for en sportskamp med børnebørn og venner, og det aktive liv var det sidste han slap, da han blev syg. Han fulgte og elskede en god håndboldkamp i tv, og han vidste mange ting om både den danske og tyske håndholdliga.

Erik og Britta mødtes i Skovpavillonen til dans, da de var helt unge. Musikken betød alt for Erik og var en stor del af Erik og Brittas tilværelse. Erik hørte jazz og var med i en musikklub gennem hele sit voksenliv. Søren og Erik nød også musikken sammen, og Søren spillede jazzmusik for Erik det sidste døgn han levede.

Erik og Britta holdt af at rejse. De kom til Tyrkiet, Grækenland og Færøerne. Da Søren var barn, var det ofte Tyskland, der var rejsemålet. En rejse, der betød rigtig meget for Erik og Britta, var deres rejse til USA sammen med gode venner. De holdt også af at rejse i DK – fra Vestkysten til Bornholm.

Børnebørnene havde en særlig plads i Eriks hjerte. Når de var på ferie i Kerteminde, tog Erik dem med på tur til Bøgebjerg camping og til vikingeskibet i Ladby.

I Kerteminde var Erik aktiv i foreningslivet, og han var at se på havnen om sommeren sammen med Britta, hvor de som repræsentanter for Turismens Venner, tog imod de sejlende turister, der kom til byen. Til Kirsebærfestivalen sørgede Erik og Knud for, at der var snaps i glassene hos de mange mennesker, der kom til morgenmad. Erik kunne ikke gå gennem byen uden at møde nogle, han kendte. Han snakkede gerne med dem, han mødte – og de med ham. Erik var et meget engageret menneske.

Erik fik erklæret kræft i foråret 2020. Først i slutningen af november blev Erik for alvor syg. De sidste uger passede Søren og Britta Erik derhjemme. Erik døde om eftermiddagen den 2.1. Erik tog et sidste åndedræt, mens de alle var hos ham, og jazzmusikken spillede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce