Annonce
Kerteminde Ugeavis

Mislyd i kirkerummet: Orglet har tabt pusten

Munkebo Kirke er under en større ombygning i øjeblikket og åbner først til jul. Arkivfoto: Privat
Menighedsrådet i Munkebo Kirke forsøger at skaffe midler at købe et nyt orgel
Annonce

Munkebo: Kirken skal kalkes, bænkene males, og der skal flyttes lidt rundt på tingene. Munkebo Kirke er lukket i et år, fordi den trænger til en omgang kærlig pleje.

Når kirken åbner igen til jul, som det lige nu er planen, bliver det forhåbentligt også med et nyt orgel.

Orgelet i Munkebo Kirke er nemlig i så dårlig stand, at selv organist René Blombergs store evner ikke længere kan kompensere for det 60 år gamle orgels slitage og deraf manglende lydkvalitet.

Det fortæller Bo Sandberg, der er næstformand i Munkebo Kirkes menighedsråd.

Munkebo Kirkes orgel står nu pakket væk under en grøn presenning. Privatfoto

- Det 60 år gamle orgel i Munkebo Kirke har tabt pusten, fortæller Bo Sandberg.

Han forklarer, at der også er konstateret skimmelsvamp i orglets konstruktion.


Vi har naturligvis ikke opgivet og fortsætter arbejdet. Dog må vi erkende, at vejen til et nyt orgel går via mange donationer.

Bo Sandberg, næstformand i Munkebo Kirkes menighedsråd


- Desværre står omkostningerne til at bringe orglet tilbage til fordoms styrke ikke mål med prisen for et nyt orgel. Derfor står orglet nu indpakket i plastik under ombygningen af kirken.

Annonce

Nyt orgel: 1,9 mill

Menighedsrådet har derfor været i gang med at søge fonde for at skaffe de nødvendige midler til indkøb af et nyt orgel, og desværre er det ikke kun det gamle orgel, der har en mislyd. Også  arbejdet med at skaffe finansieringen spiller ikke som håbet, fortæller næstformanden i menighedsrådet.

- Vi har naturligvis ikke opgivet og fortsætter arbejdet. Dog må vi erkende, at vejen til et nyt orgel går via mange donationer, konstaterer Bo Sandberg.

- Jeg er ret sikker på, at vi når i mål, så vi til jul kan byde menigheden velkommen i den nyrenoverede kirke med tonerne fra et nyt orgel. Men det er klart, at vi er presset, fastslår han og fortæller, at menighesrådet skal finde 1.9 millioner kroner inden for de næste tre måneder.

- Så alle donationer er mere end velkommen, fastslår Bo Sandberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce