Annonce
Kerteminde Ugeavis

Vild forvandling: Mudret gadekær forvandlet til grønt åndehul

Tina Hansen og Kaare Harhorn er nogle af de frivillige, som har sikret Salby et nyt grønt åndehul. Foto: Helle Kryger
Frivillige forskønner endnu en landsby. Se før- og efterbillederne.
Annonce

Salby: Hvad der for få år siden var en tilgroet og utilnærmelig grøn og mudret plet midt i landsbyen, står nu som et charmerende grønt åndehul midt i Salby, nord for Kerteminde.

Landsbyen, der i 2019 vandt 30.000 kroner i kommunens og Kerteminde Landsbyråds konkurrence "Landsby Makeover," har ved fælles hjælp brugt pengene til at forskønne gadekæret, så det nu er et sted, hvor alle aldre kan nyde livet.


Vi har mødt en masse, som ellers ikke var med i noget. Der har vel været 30-50 mennesker med, hver gang vi har inviteret til noget,

Tina Hansen, Salby


Mens børnene fanger haletudser i gadekæret kan resten af familien nyde den medbragte kaffe på en bænk midt vandet. Stærke frivillige har nemlig bygget en træbro, der går ud i vandet, et bålsted er det også blevet til. Ja selv ænderne er der tænkt på. De har fået et nydeligt sort/hvidt træhus med frisk hø i bunden.

- Nu venter vi bare på, at de flytter ind, fortæller Kaare Harhorn, der er én af de frivillige.

Annonce

Børn alle vegne igen

Han og Tina Hansen viser stolt resultatet frem. Projektet har bragt landsbyboerne sammen, fortæller de.

- Vi har mødt en masse, som ellers ikke var med i noget. Der har vel været 30-50 mennesker med, hver gang vi har inviteret til noget, fortæller Tina Hansen.

Sådan så gadekæret ud, før de frivillige tog fat. Privatfoto

Salby har været igennem et stort generationsskifte, fortæller Kaare Harhorn.

- Da vi begyndte herude for 45 år siden, var vi og alle andre unge. Nu er vi blevet gamle, og der er børn alle vegne igen, fortæller han.

Forskønnelsen af den lille landsby er dog ikke en enestående historie fra lokalområdet. De seneste år har frivillige skabt væresteder og legepladser i både Kølstrup og Rønninge. Og flere er på vej. De er da heller ikke færdige i Salby.

- Vi har et område, hvor vi plejer at samles til Sankthans. Der kunne vi godt tænke os nogle legeredskaber af en slags, fortæller Kaare Harhorn.

Det nye gadekær skal naturligvis også indvies helt officielt. Hvornår det bliver kan de to dog ikke lige sige endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce