Annonce
Kerteminde Ugeavis

Nu er det forår - Bøgen er sprunget ud på Fyn

Bøgen ved Fynshovedvej er igen meget tidligt ude med sine vinunderlige lysegrønne blade, der for alvor varsler forår, selvom temperaturen bestemt ikke gør det. Foto: Helle Nordström
Et bestemt træ i striben af træer ved rastepladsen ud mod Fynshovedvej er altid meget tidligt ude med at lufte de lysegrønne blade. Således også i år.

Mesinge: Dte kan godt være svært at holde forårshumøret oppe, når kulden bider og regn og hagl skiftes til at ødelægge dagen.

Men så kan man hente ny forårsglæde ved at køre ad Fynshovedvej og gøre holdt ved den lille rasteplads på strækningen mellem Drigstrup og Mesinge.

Her er bøgen sprunget ud.

Det er især et meget ivrigt bøgetræ, der har travlt med at få foldet sine lysegrønne blade ud. Den står nu stolt og lyser lysegrønt midt mellem sine nøgne nabotræer.

Ifølge Berit Jensens opslag på Facebook er det præcis samme dato som for fem år siden, at bøgetræet har valgt at trodse kulden.

Sidste år var træet sprunget ud allerede den 25.marts, men det var også usædvanligt tidligt.

Ifølge reglerne er bøgen først rigtigt sprunget ud, når et blad kan dække en tokrone. Desværre er denne bøg så høj, at det ikke er muligt at få tokrone og blad til at mødes. Men at dømme efter billedet, så skulle det nok være muligt, hvis bare man kan nå op til bladene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce