Annonce
Kerteminde Ugeavis

Nu kan du tippe Kerteminde: Fortæl via en app om væltede træer eller overfyldte skraldespande

Når du næste gang støder på sådan et hul i asfalten, så tag et billede og send det på Kerteminde Kommunes nye app "Tip Kerteminde". Arkivfoto: Helle Nordström
Med tre måneders forsinkelser er teknikken endelig på plads til Kerteminde Kommunes nye service til borgerne.
Annonce

Kerteminde: Kerteminde Kommune tager nu et nyt våben i brug i kampen mod huller i vejene, skæve fortovsfliser, der spænder ben og andre opståede uregelmæssigheder rundt om i kommunen.

Hidtil har man enten skulle ringe eller skrive til kommunen, men fra den 11. januar bliver det væsentligt nemmere med app’en ”Tip Kerteminde”, fortæller Cecilie Holmstrøm, der er parkforvalter og landskabsarkitekt i Park, Vej & Havne-afdelingen i Kerteminde Kommune.

Egentlig fortalte Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget allerede i oktober om den nye service for borgerne, men desværre spændte teknikken ben for projektet, så det blev tre måneder forsinket.

Men nu er den altså lige på trapperne - den direkte kommunikation med dem, der skal udbedre de fejl, der bliver indberettet.

Annonce

Tag et billede med mobilen

- Tidligere er den slags henvendelser fra borgerne kommet ind via lidt forskellige kanaler. Men i dag har langt de fleste borgere en mobiltelefon. Derfor synes vi, at det er helt oplagt at koble os på den app, som er en del af afdelingens nye digitale opgavestyringssystem. Den er udviklet til både androidtelefoner og til iPhone og kan hentes gratis af borgerne, så det skulle være lige til at gå til, siger Cecilie Holmstrøm.

App’en fungerer på den måde, at når en borger for eksempel ser et hul i asfalten på sin villavej eller på cykelstien, kan man tage et billede og indtaste en beskrivelse af, hvad der er galt og hvor. Fra app’en går det direkte ind i kommunens system.


Formålet med Tip Kerteminde er, at det skal være nemmere for borgerne at give besked til kommunen, når de oplever fejl og mangler.

Cecilie Holmstrøm, Park, Vej og Havne


- Man kan selvfølgelig stadig indberette fejl og mangler uden at have en mobiltelefon. Det kan nemlig også gøres via kommunens hjemmeside på www.kerteminde.dk/tip . Formålet med Tip Kerteminde er, at det skal være nemmere for borgerne at give besked til kommunen, når de oplever fejl og mangler. Og ved at have én samlet indgang for borgerhenvendelser, får vi lettere overblik over henvendelserne og kan sikre, opgaverne løses.

Annonce

Sådan får du fat i ”Tip Kerteminde”

Den nye app, der tages i brug i Kerteminde Kommune bruges allerede med stor succes i en lang række af landets øvrige kommuner. App’en er gratis for borgerne. Har man en telefon med styresystemet Android, kan app’en downloades via Google Play. Borgere med iPhone kan hente app’en Tip Kerteminde i Appstore.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce