Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny trend - små forretninger overlever ved at sende live på Facebook fra deres butikker: Winnie sælger ud af sit skolager

Winnie Sørensen åbnede sidste år sin butik med sandaler på hylderne. Nu håber hun, at hun kan genåbne sin butik i marts med forårsvarer på hylderne. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Winnie Sørensen er nødt til at få solgt ud af sit varelager - både af hensyn til sin økonomi og til pladsen i sin butik - derfor sælger hun sine sko gennem live-salg på Facebook.
Annonce

Kerteminde: Hun har gjort det én gang tidligere, og torsdag aften klokken 20 gør hun det igen.

Winnie Sørensen er indehaver af skotøjsbutikken "Twenty20" i Langegade i Kerteminde, og hun er ligesom alle andre butikker i landet, der ikke sælger fødevarer eller sundhedsartikler, nødt til at holde lukket på grund af corona-restriktioner.

For at undgå at brænde inde med et større varelager lavede hun derfor i slutningen af januar et live-salg på sin Facebook-side, og det gik så godt, at hun torsdag aften igen står i sin skotøjsbutik og sender live.

- Da jeg gjorde det første gang, var det, fordi jeg havde hørt fra nogle leverandører, at de havde set, at andre havde gjort det med succes. Og jeg er jo nødt til at skulle af med de her vintervarer. Jeg har ikke plads til at have dem i butikken. Hverken økonomisk eller pladsmæssigt. Så stor er mit lager heller ikke, forklarer Winnie Sørensen og fortæller, at hun indtil nu ikke har fået del i regeringens hjælpepakker.

Annonce

Ny butik i byen

Winnie Sørensen åbnede sin skotøjsbutik i slutningen af marts sidste år.

- Derfor er jeg også ny og har ikke noget regnskab at sammenligne med, forklarer hun.

- Jeg har fået en fornuftig start, så jeg klarer nok februar med. Men så begynder det også at blive svært, fordi der kommer nye varer, som skal betales nu.

- Jeg bliver nødt til at have de varer solgt nu, hvis jeg ikke skal stå med vintervarer i marts og april. Det gider folk jo ikke at have på det tidspunkt.


Jeg forstår ikke logikken i samfundet med, hvem der har åbnet, og hvem der skal holde lukket. Det hænger slet ikke sammen.

Winnie Sørensen, indehaver af skobutikken "Twenty20"


Hun fortæller, at der er mange af hendes faste kunder - den lidt voksne generation, som ikke er på Facebook. Derfor sørger hun for at have udsalgsvarer i vinduet, som de kan komme og pege på og betale med mobilepay.

For selv om der ikke må komme kunder ind i skotøjsbutikken i Langegade, er Winnie Sørensen alligevel fysisk i butikken hver dag fra klokken 11 til 15.

- Jeg kan ikke bare lade stå til, for så får jeg stress, forklarer hun

Annonce

Hård tid

Winnie Sørensen har lige nu den største del af sin kundekontakt på de sociale medier som Facebook og Instagram.

- Der er faktisk lidt hårdt, også når jeg ikke ved, hvornår jeg må åbne igen. Jeg har desværre ikke så stor tillid til hende der Mette Frederiksen, understreger hun.

- Jeg forstår ikke logikken i samfundet med, hvem der har åbnet, og hvem der skal holde lukket. Det hænger slet ikke sammen.

I øjeblikket får hun mange forårsvarer ind, som hun bruger tid på at mærke og gøre klar til, at hun forhåbentligt må åbne butikken igen 1. marts.

- Det satser jeg meget på, jeg må. Så vil jeg gerne have en butik, der er helt klar med de nye varer på hylderne. Måske bliver der et enkelt bord med noget restsalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce