Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling bringer os helt tæt på fiskene i Danmark

Med udstillingen "Hemmeligheder i Dybet" præsenteres 25 danske fiskearter som billeder i hidtil uset høj kvalitet. Foto: Fjord & Bælt
Annonce

Danmark er en fiskerination. Men mange danskere har mistet forbindelsen til fiskene.

Nogle ved end ikke hvordan fiskene, de spiser, ser ud. Dertil kommer, at fiskene i vores farvande har brug for opmærksomhed og beskyttelse så bestandene af fisk kan bevares.

Med en bevilling fra Velux fonden og Aage V. Jensens Fonde åbner Fjord&Bælt nu en fotoudstilling "Hemmeligheder i dybet," der skaber opmærksomhed omkring fiskene, som er en vigtig del af Danmarks natur.

25 danske fiskearter præsenteres som billeder i høj kvalitet. Vi ser mønstre i fiskenes skæl og hud, som man normalt aldrig vil kunne se med det blotte øje. Billedernes høje opløsning gør oplevelsen nærmest tre-dimensionel, og hvert enkelt billede består af op til 5000 sammensatte optagelser!

De detaljerede optagelser bliver en kunstnerisk oplevelse. I første omgang på Fjord&Bælt i Kerteminde, hvor udstillingen åbner 28. november i år. Senere får gæsterne på Naturama i Svendborg mulighed for at opleve udstillingen.

Seniorforsker Thomas B. Berg siger i en pressemeddelelse:

- Optagelserne af hver enkelt fisk har krævet en masse forberedelse. Fisk tørrer ud og ændrer farve, når de er døde. Derfor er fiskene optaget, mens de er levende. Samtidigt er det årstidsbestemt hvilke fisk, vi kan arbejde med. Så det har krævet en masse planlægning og næsten et år at producere udstillingen.

Projektet bliver til i samarbejde med fotojournalist, Søren Skarby, zoologisk konservator, Morten Boesen og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Projektansvarlig er Seniorforsker Thomas B. Berg./mlfa

-Det er lidt specielt at arbejde med levende dyr, siger konservator Morten Boesen. Når de kommer til mig er de som regel stendøde, lyder det fra konservatoren, som til dagligt gør i udstoppede dyr i sin forretning på Hindsholm. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce