Annonce
Kerteminde Ugeavis

Odense-blomsterbutik har sagt farvel til storbyen: Merethe er kommet på fornavn med sine kunder

Merethe Hauskov Nielsen har i tre år haft forretning i Kerteminde og oplever, at hun har fået et særligt forhold til kunderne. Foto: Mette Louise Fasdal
Merethe Hauskov Nielsen driver Abel Spendabel i Kerteminde. Hun fornemmer, at kunderne her ved, at de er med til at sikre de lokale butikkers overlevelse.
Annonce

Kerteminde: For tre år siden åbnede Merethe Hauskov Nielsen i Langegade i Kerteminde en filial af sin velrenommerede blomsterforretning, Abel Spendabel, der på det tidspunkt lå på Hunderupvej i Odense.

Det gør Odense-forretningen ikke længere. For efter et halvt år med forretning i Kerteminde konstaterede Merethe Hauskov Nielsen, at det faktisk godt kan løbe rundt med kun én butik.

Derfor er det tidligere butikslokale i Odense nu lejet ud til Fru Lunds Bageri, og flere af hendes Odense-kunder tager nu turen til kystbyen, når de gerne vil have fat i de buketter, hun binder.

Annonce

Gode og trofaste kunder

- Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange trofaste, lokale kunder, jeg har fået her i Kerteminde, siger hun og fortæller, at der hver uge er kunder, der stikker hovedet ind for at se, om hun har fået noget nyt tøj eller brugskunst - varer, som hun også sælger i butikken.

- Jeg tror egentlig godt, at kunderne her i lokalområdet ved, at den eneste måde, de sikrer, at de lokale forretninger er her, er ved at bruge os, forklarer hun.


Når kunderne godt ved, at de er med til at sikre, at forretningerne bliver i byen, oplever jeg også, at der kommer et andet forhold til dem.

Merethe Hauskov Nielsen, indehaver af Abel Spendabel


- I Odense havde jeg også rigtig gode og trofaste kunder, men jeg oplevede også, at der var kunder, der flakkede mere rundt mellem forretningerne.

- Når kunderne godt ved, at de er med til at sikre, at forretningerne bliver i byen, oplever jeg også, at der kommer et andet forhold til dem, pointerer Merethe Hauskov Nielsen og fortæller, at hun dermed er kommet på fornavn med flere kunder i Kerteminde, end hun var det i Odense.

Annonce

Lukkede ned i fem uger

I foråret, hvor Danmark lukkede ned, valgte hun at holde sin forretning i Langegade lukket.

- Der kom jo ikke nogen i den her ende af gaden. Det var primært Spar eller apoteket, folk brugte, fortæller hun.

Hendes forretning ligger mellem tøjforretningen Unik og Lulu's Café og Boutique, som også begge holdt lukket, og derfor begyndte der at være langt mellem kunderne.

Derfor holdt hun sig kun til at binde og bringe buketter ud i Odense og Kerteminde, når der var efterspørgsel på det.

Både forårets nedlukning og det faktum, at det i år ikke blev nogen Kirsebærfestival, Sail Extreme eller Havnefest, mener Merethe Hauskov Nielsen kommer til at kunne ses på den omsætning, hun får i år.

- Jeg lever jo af sommeren, men nu må vi se, hvordan det ser ud senere, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Kerteminde Ugeavis

Johannes Larsen flagede for Brødrene Olsen i Stockholm: Nu har han doneret flaget væk

Kerteminde Ugeavis

Lær at tegne manga

Annonce