Annonce
Kerteminde Ugeavis

Pengene fosser ud af Kerteminde Forsyning: 6,8 millioner ryger lige tilbage til forbrugerne

Der er millioner på vej tilbage til forbrugerne i Kerteminde Forsyning. Foto: Morten Pape/Scanpix
Ikke nok med at Kerteminde Forsyning sætter prisen for fjernvarme ned til næste år. De trækker desuden cirka 1100 kroner fra alle forbrugernes årsafregningen til februar.

Kerteminde: For nylig skrev vi, at der var godt nyt til fjernvarmeforbrugerne i Kerteminde Forsyning i form af et fald på varmeprisen til næste år.

Nu er der mere godt til samme forbrugere: De får  rundt regnet 1100 kroner modregnet årsopgørelsen for dette års forbrug. (1100 kroner svarer til en gennemsnitfamilies forbrug).

Det er 6,8 millioner kroner, forsyningen på den måde lader fosse ud af kassen og direkte tilbage i forbrugernes lommer.


Og så passer det også Kerteminde Forsyning godt, at vi i de svære corona-tider kan sende et pænt beløb ud til forbrugerne.

Michael Høj-Larsen, direktør i Kerteminde Forsyning


Der er to årsager til, at Kerteminde Forsyning har kunnet effektivisere så meget, at de har millioner i overskud, de kan sende tilbage til forbrugerne.

Den ene er, at forbrugerne er blevet bedre til at sørge for at afkøle fjernvarmevandet godt, før de sender det retur. Forsyningen sendte for et års tid siden brev ud til alle med en opfordring til at aflæse temperaturen på deres målere og kontakte en VVS-er, hvis der var noget galt. Det har tydeligvis virket.

Af hensyn til det der med afkøling af vandet opfordrer direktør i Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen, desuden til, at man husker at lukke for radiatoren under vinduet, når man lufter ud, også selvom det kun er 5-19 minutter. Der er gode penge i det, understreger han.

Annonce

Fynsværket udfaser kul

Den anden årsag til den gode økonomi i forsyningen kan man takke Fynsværket for. De er ved at udfase kulafbrænding til fordel for affaldsafbrænding samt mere CO2 venlige energiformer, og det er der også god økonomi i.

Michael Høj-Larsen fortæller, at Fynsværket forventer at have brændt de sidste kul i 2024.

Årsagen til, at forsyningen ikke bare har valgt at sende alle millionerne retur i form af lavere pris på fjernvarmen til næste år, er reglerne fra Energitilsynet, oplyser Michael Høj-Larsen.

- Der er grænser for, hvor stort et overskud vi må lade gå over til næste år. Derfor sender vi de 6,8 millioner kroner ud som modregning til dette års forbrug, fortæller han.

- Og så passer det også Kerteminde Forsyning godt, at vi i de svære corona-tider kan sende et pænt beløb ud til forbrugerne.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce