Annonce
Kerteminde Ugeavis

Plejecentre lejer telte af Kirsebærfestivalen: Nu kan du besøge dine kære i tørvejr

Bodil Hellum er daglig leder på Fjordly Plejecenter, som netop har modtaget seks telte til at læ for regn og vind i disse corona-besøgstider. Foto: Helle Kryger
Nu kan pårørende til beboere på kommunens plejecentre besøge deres kære i tørvejr
Annonce

Kerteminde: Siden der igen er blevet åbnet op for besøg på plejecentre i hele landet, har det af og til været en lige rigelig kold fornøjelse for pårørende og beboere i Kerteminde Kommune.

Alle besøg skal nemlig foregå udenfor på grund af covid-19 smittefare, og da maj også har vist tænder med regnvejr og strid vind, har kommunen modtaget en række klager over forholdene.

Det er der nu rettet op på med 16 telte, som er blevet stillet op udenfor plejecentrene. Fjordly Plejecenter i Kerteminde by har eksempelvis modtaget seks telte. Et til hver have, fortæller daglig leder Bodil Hellum:

- Vi fik dem sat op i sidste uge. Nu kan de sidde i læ og med den her plexiskærm imellem sig, fortæller hun.

På plejecentret er der besøgstid om formiddagen fra klokken 10 til 10.30 og om eftermiddagen kl. 15.30-17. Efter middagsluren og kaffetåren.

Annonce

Meget der ikke kan lade sig gøre

13 af teltene har kommunen lejet af Kirsebærfestivalen, som alligevel ikke bliver til noget i år. Det er der meget andet, der heller ikke gør. For enkelte beboere kan det være svært at forstå, fortæller Bodil Hellum:

- Vi har eksempelvis en 85 års fødselsdag lige nu, og der vil man jo gerne kunne samle alle sine kære omkring sig. Men det kan desværre ikke lade sig gøre. Man kan heller ikke blive hentet hjem til en fødselsdag i familien, og vores festlokale kan heller ikke tages i brug, fortæller hun.

Ifølge retningslinjerne må de ældre max have besøg af to personer ad gangen. Det skal fortrinsvis være de samme to, der kommer på besøg fra gang til gang, og det må max. være en halv time ad gangen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce