Annonce
Kerteminde Ugeavis

Politikerne trykker på pauseknappen: Udsætter godkendelse af solcellepark

Solcelleparken forventes at have en årlig produktion på 27.000 MWh, svarende til elforbruget for ca. 7.000 husstande. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Der skal minimum være 50 meter til nærmeste nabo for solcelleparken i Birkende.
Annonce
Kerteminde: Godsejer Hans Luunbjerg må vente lidt endnu, inden han ved, om han kan  anlægge sin 28 hektar store solcellepark ved Birkende.
På ugens møde i miljø- og teknikudvalget valgte politikerne nemlig at sparke lokalplanen for solcelleparken til hjørne indtil videre.
- Vi havde en lang drøftelse, og vi var meget nede i detaljen omkring lokalplanen, og der var nogle ting, som vi gerne vil have projektmageren til ændre, fortæller formand for udvalget Jesper Hempler.
- For eksempel mener vi, at der skal være mindst 50 meter fra en beboelsesejendom til solcellerne, og det er der nogle steder, hvor der ikke er, forklarer han.
Annonce

Kan man rejse en lille skov?

Udvalget havde også et skarpt øje på den del af solcelleparken, der kommer til at ligge op mod Birkende Bed&breakfast. Overnatningsstedet har nemlig skrevet et af de i alt 18 høringssvar, der er indkommet til lokalplanen. I deres høringssvar skriver Birkende Bed&breakfast, hvordan de har planlagt at udvide med flere værelser.
- Men så kommer ulykken. Hele vores skønne ejendom risikerer at bliver omgivet af solceller på 3 sider, nemlig mod øst, syd og vest, og det bliver, som vi kan se det, med en afstand på 5 meter ind til vores skel. Visuelt er det en katastrofe, og det er direkte ødelæggende for vores virksomhed, skriver Birkende Bed&breakfast.
- Der har vi spurgt, om man ikke kunne rejse en lille skov på et stykke ind mod Birkende Bed&breakfast, så man kan undgå, at de bliver helt omringet af solceller, forklarer Jesper Hempler, der forventer, at hvis Hans Lunbjerg kan finde plads til ændringer i solcelleprojektet, så kan lokalplanen blive stemt igennem på miljø- og teknikudvalgets møde i august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce