Annonce
Kerteminde Ugeavis

Pop-up burgerbar bliver steakhouse: - Når jeg har rødvin i min mave, er det ikke arbejde mere

Benjamin Williamson-Westerman driver også restaurant Ducks N' Fries i Odense. Her står han i sit køkken i Martofte, hvor han har et produktionskøkken, så han lettere kan forberede råvarerne til restauranten i Odense. Arkivfoto: Helle Kryger
1500 spisende gæster har lagt vejen forbi Benjis Burger ved Martofte, som bare var en spontan sommer-idé. Nu bliver der mere permanent restaurant på Hindsholm.
Annonce

Martofte: - Vi havde forventet, at der måske kom 10 - 12 gæster om ugen, og så kom der 20 - 30 om dagen. Så det har været lidt kaos, griner Benjamin Williamson-Westerman, da han gør status over en travl sommer, hvor han og hans kone Louise fik en spontan idé.

De åbnede burgerbar på deres bindingsværksgård Stålbækgård ved landevejen nord for Martofte på Hindsholm.

Louise Willamson-Westerman havde ferie og spurgte sin mand, om de ikke skulle åbne den burgerbar, de altid havde drømt om. Den var han med på, og to dage efter - efter de havde fået fødevarekonsulentens godkendelse - åbnede de Benjis Burger.

Benjamin Williamson-Westerman skønner, at der har været 1500 spisende gæster på gården, siden parret slog dørene op i juli.

Annonce

Åbent hele året

Mens Hindsholm Røgeri og Måle Bagerbod på Hindsholm kun er sæsonåbent, ønsker Louise og Benjamin Williamson-Westerman nu, at de kan holde åbent i deres restaurant hele året.

Louise og Benjamin Williamson-Westerman ønsker stadig, at der skal være en afslappet stemning på deres gård, når folk kommer og spiser hos dem. Arkivfoto: Helle Kryger

De ændrer nu menukortet og gør gården til et steakhouse med kød fra gårdens egne køer.

- Man kan stadig købe en burger, for vi stopper jo ikke noget, som sælger godt, men nu laver vi også et decideret aftensmenukort. Vi ønsker stadig, at det skal være afslappet at spise her. Så folk skal bare komme, som de er, understreger Benjamin Williamson-Westerman.

Restauranten, der har 16 siddepladser indendørs og plads til omkring 20 gæster udenfor, vil være åbent om aftenen i hverdagene, mens der i weekenderne også vil være åbent til frokost.

- Vi er klar til at tage imod folk fra alle hjørner, der vil komme og smage på noget kød og sovs med pommes frites, proklamerer Benjamin Williamson-Westerman med et smil.


Jeg kalder ikke det, jeg laver arbejde. Jeg tager et glas rødvin omkring klokken ni om aftenen. Når jeg har rødvin i min mave, er det ikke arbejde mere.

Benjamin Williamson-Westerman


Annonce

Restaurant i Odense

Han driver også Duck n'Fries i Odense, som i sin tid åbnede som en madbod i Storms Pakhus, men nu har vokset sig til en restaurant i midtbyen. Her har han fem ansatte, som sørger for at passe restauranten.

- Jeg er backup-kok, hvis de mangler en kok en dag. Så kan jeg hurtigt smide min kokkejakke på og køre derind og hjælpe til.

I Martofte er det dog stadig kun Louise og Benjamin Williamson-Westerman, der får restauranten til at køre rundt.

De arbejder begge i Odense i dagtimerne, men når de er færdige klokken 16, kører de hjem og gør klar til at åbne restauranten på deres gård.

- Vi arbejder vel mellem 15 og 16 timer om dagen. Det kommer lige an på, hvor travlt vi har, og vi skal jo også fodre køerne, konstaterer Benjamin Williamson-Westerman.

- Jeg kalder ikke det, jeg laver arbejde. Jeg tager et glas rødvin omkring klokken ni om aftenen. Når jeg har rødvin i min mave, er det ikke arbejde mere, fastslår han.

- Jeg ved ikke, hvordan folk fortolker deres eget liv. Jeg fortolker mit liv som et eventyr, som jeg bare skal nyde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

Annonce