Annonce
Kerteminde Ugeavis

Rasmus og Jens Bøye har succes i Kerteminde Håndboldklub

Jens og Rasmus Bøye kæmper sammen som trænere i Kerteminde Håndboldklub. Foto: KH
Kerteminde har så mange kvaliteter, at Rasmus og Jens Bøye nyder hver eneste tur fra hjemmene i Nyborg til Kertemindehallerne for at træne de lokale 3. divisionsherrer
Annonce

Da 54-årige Jens Bøye for tre et halvt år siden blev ansat som træner for Kerteminde Håndboldklubs 3. divisionsherrer i samarbejde med sin søn Rasmus Bøye, 32 år, blev der udtrykt skepsis fra visse håndboldfolk.

Temperamentsfulde Jens Bøye med en fortid som målmand i Nyborg fra 18-40 års alderen med mere end 500 kampe - blandt andet et par år i landets bedste række og trænererfaring fra flere divisionsklubber. Den iltre og ambitiøse Jens Bøye med de store armbevægelser og krav til sine spillere om 100 procent indstilling til såvel træning som kamp. Ville det passe til Kertemindespillernes mere sociale indstilling til håndboldspillet?

Som assistent og spiller foreslog Jens Bøye et samarbejde med sin søn, Rasmus Bøye. Rasmus, der på banen var kendt for sin elegance og set udefra hellere ville score tre flotte mål i stedet for fire fightermål.

Samarbejdet må her efter tre et halvt år betragtes som en succes for såvel trænere som KH, der de senere år har stabiliseret sig som 3. divisionsklub.

- Vi er blevet taget fantastisk godt imod af en ihærdig bestyrelse, aktive ledere, tilskuere og spillere, for hvem håndbold er træning to gange om ugen og kampe om søndagen, siger Jens Bøye.

På spørgsmålet om trænernes ambitioner ikke er oprykning, tre gange træning om ugen og en forstærket trup kommer svaret fra Jens Bøye lidt overraskende.

- Nej, ikke ubetinget. Vi træner seriøst med en trup på op til 20 spillere på rene amatørbetingelser og kan ikke stille større krav.

- Til gengæld er det fornøjelse at komme til træning hver gang under gode træningsforhold og et flot socialt sammenhold - ikke blot blandt herrespillerne, men i hele klubben, fortsætter Jens Bøye.

Næsten alle spillere er af egen avl eller fra området, og med tilgang af fire lokale spillere inden sæsonen er der en pæn bredde.

- Kertemindes gode børne-ungdomsarbejde har produceret fire til fem spillere, der spiller på højere rangerende fynske hold, og med dem i truppen ville målet være højere, siger Bøye.

Det er nu fjerde sæson som trænere, og med den rette udvikling i klubben og blandt spillerne, er Bøyer’ne slet ikke færdige i Kerteminde. –Vi har fire u-17 spillere med divisionspotentiale med til træning og med den entusiasme og engagement, vi har mødt i Kerteminde, er vi stolte af, at kunne fastholde et pænt spille-niveau og interesse fra ofte langt over 100 tilskuere til kampene. Tilskuerinteressen ses ikke højere i andre 3. divisionsklubber.

Alt på amatørbasis i en tid, hvor håndboldresultater mange steder måles ud fra aflønning til spillerne, slutter Jens Bøye, for hvem en social velfungerende klub er blevet vigtigere end iltre udbrud efter en brændt chance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce