Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant vil vende sekscifret underskud til overskud med rosé og sushi: - Vi arbejder os ud af det

Ifølge medejer Thanh Phong Pham har Restaurant Phi Phi i Kerteminde fundet formen, der skal vende underskuddet til overskud. Privatfoto
Efter en opslidende opstart ser medejer og restauratør Thanh Phong Pham positivt på Restaurant Phi Phis fremtid i Kerteminde.

Kerteminde: - Det var ikke en normal restaurantåbning.

Sådan siger Thanh Phong Pham, der er medejer af restaurant Phi Phi i Kerteminde.

Og det kan ses på sidste årsregnskab, hvor firmaet kom ud med et underskud på 339.393 kroner før skat og et tab på mere end 100 procent af sin anpartskapital.

Annonce

- Det har været lidt som barnets første år. Man skal ligesom på benene, og så rammer coronaen og tvinger os til at tilpasse os. Vi skulle hele tiden omstille os, og det kan altså være noget af en udfordring, siger Thanh Phong Pham om sidste års omskiftlighed.

For at kunne holde stedet åbent har Thanh Phong Pham med egne ord taget en ordentlig tørn i køkkenet, hvor han gik fra at være der to til tre gange om ugentlig til alle ugens dage.

Samtidig valgte man at satse på deltidsansatte, så spisestedet nu har en stab på tre fastansatte, herunder Phong selv, samt fem på deltid.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at beholde vores medarbejdere samtidig med, at vi har sparet der, hvor det var nødvendigt, understreger han.

Vi arbejder os ud af det. Nu begynder det at ligne hverdag igen, og derfor forholder vi os positive over for det næste år. Rejsen for Phi Phi er kun lige begyndt - og den ligger på Fyn.

Thanh Phong Pham, medejer, Restaurant Phi Phi

Han har ikke tal på, hvor mange ekstra timer han har været nødt til at lægge i restauranten for at holde den oven vande, men man fornemmer, at det ikke har holdt sig indenfor en almindelig 37-timers arbejdsuge.

- Jeg er der efter behov, siger han, men tilføjer omgående:

- Jeg er der rimelig tit.

Vin og sushi

Selvom året var præget af bølgegang, så forholder Thanh Phong Pham sig optimistisk til situationen.

- Det lyder måske forkert at sige, at det er sundt, men det lærer én at tænke ud af boksen og se kreativt på tingene, forklarer han.

Hans håb er, at der ikke er flere bump på vejen, så restauranten kan lægge kræfter i flere arrangementer, hvilket altid var planen.

- Det asiatiske køkken er bredt, og det betyder, at jeg kan få lov til at folde mig lidt mere ud i køkkenet og sætte vores eget præg på det, siger restauratøren.

Thanh Phong Pham har tidligere afholdt arrangementer med udgangspunkt i sin viden om sushi. Privatfoto

Det vil han blandt andet gøre gennem vinsmagninger, hvor restauranten inviterer en vinmand til at fortælle om forskellige rosévine, mens Thanh Phong Pham sammensætter en menu, der passer dertil.

Sideløbende vil han genoplive restaurantens aftener i sushiens tegn - arrangementer, der vil blive afviklet et par gange årligt, og som han håber kan blive en del af Phi Phis faste traditioner.

Annonce

Ingen forhandlinger

I Fyens Stiftstidende kunne man i denne uge læse, at restauranten var ramt "så hårdt, at den nu forhandler med sit pengeinstitut og kreditorer om restaurantens fremtid. Desuden er selskabet afhængig af, at anpartshaverne stiller finansiering til rådighed."

Men det er en misforståelse, mener Thanh Phong Pham, der påpeger, at der altså ikke er nogle igangværende forhandlinger, selvom det fremgår af regnskabet, og at driften fortsætter uændret.

Til gengæld regner han med, at omlægningerne på medarbejderfronten, årets kommende arrangementer og en tilstand, der minder om normalitet, er det, der skal til for at få vendt modgang til fremgang.

- Vi arbejder os ud af det. Nu begynder det at ligne hverdag igen, og derfor forholder vi os positive over for det næste år. Rejsen for Phi Phi er kun lige begyndt - og den ligger på Fyn.

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ladbykongen sætter alle sejl

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Forårskoncert med Danmarks Underholdningsorkester

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Seebach Band i Munkebo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Fra Nørrebro til det enkle liv på landet: Familie dyrker giftfrie grøntsager til hele lokalområdet på genboens eng

Kerteminde Ugeavis

Kerteminde Apotek tester hørelsen gratis

Kerteminde Ugeavis

Vellyd på Munkebo Bibliotek

ERHVERV

Bladt-chef om nyt center på Odense Havn: - Man skal være varsom med at kalde noget historisk, men

Kerteminde Ugeavis

Mød Sigurd Barrett ved Torvet i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Autocamperne kan roligt køre til Kerteminde: Der er intet ulovligt i kommunens udlejning af pladser

Kerteminde Ugeavis

Dorthe og Anne Grete holder fanen højt i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Strandfitness på Nordstranden i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Pelle blev født i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Kerteminde Ugeavis

Hvorfor springer direktøren altid i vandet?

Kerteminde Ugeavis

Se video - Lou danser sig ind på særlig uddannelse: Det har kostet adskillige afslag til fester

Annonce