Annonce
Kerteminde Ugeavis

Rudolf Mathis fejrer 35 års jubilæum - men uden fest: - Vi lever i bedste velgående

Ursula Plato og Puk Lyskjær Larsen foran deres fælles livsværk. Rudolf Mathis i Kerteminde. Foto: Helle Kryger
Selvom corona-tiden er svær, lever restaurant Rudolf Mathis i bedste velgående, fortæller Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato, der kunne fejre 35 års jubilæum i år - hvis ellers de måtte.
Annonce

Kerteminde: Der har været travlt ved telefonen på Restaurant Rudolf Mathis den seneste uge. Siden historien med overskriften: "Kendt fynsk gourmet-restaurant trækker corona-stikket" ramte fyens.dk og facebook, har gæster og leverandører kimet restauranten ned af frygt for, at den var ved at dreje nøglen om.

De mange læsere bemærkede dog ikke resten af historien, der fortalte om, at restauranten blot har trukket stikket til en række november-arrangementer på grund af corona-restriktioner.

Rudolf Mathis lever i bedste velgående, forsikrer indehaver Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato:

- Der er så mange gæster og leverandører, der har ringet, fordi de desværre har misforstået historien, som at vi har valgt at lukke restauranten helt. Det er naturligvis ikke tilfældet, fortæller Ursula Plato.


Der er så mange gæster og leverandører, der har ringet, fordi de desværre har misforstået historien, som at vi har valgt at lukke restauranten helt. Det er naturligvis ikke tilfældet,

Ursula Plato


Faktisk har der været godt fyldt op ved bordene hele sommeren samt et godt stykke ind i oktober.

- Det har været en forrygende sommer. Der har været mange danske gæster. September har været god, og oktober har været okay, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

Og restauranten kan tilmed fejre 35 års jubilæum i år. Den nyhed er de dog gået stille med, da det som bekendt har været svært at fejre noget som helst, siden covid-19 lagde verden ned i begyndelsen af 2020.

Annonce

Overvejer takeaway

- Det har ikke rigtig kunnet lade sig gøre at fejre det. Vi kunne selvfølgelig have lavet en 35 retters menu, ligesom vi gjorde til vores 30 års jubilæum. Men det når vi ikke nu. Næste gang hedder det 40 retter, og det lader sig simpelthen ikke gøre, fortæller Puk Lyskjær Larsen med et smil.

Han regner med, at den gode sommer får virksomheden helskindet gennem et svært år, der ikke lader til at lysne foreløbig.

- November er en helt anden historie. Det tegner til at blive den værste måned nogensinde. Alle selskaber over 10 har annulleret. Det vil sige, at ud over de omtalte 600 kuverter, vi har aflyst, er der annulleret 200 kuverter mere efter de nye restriktioner er indført, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

Weekenderne er godt fyldt op med gæster. Problemet er hverdagene.

- De ser ud til at blive meget stille de kommende måneder. Vi går lige nu og overvejer, hvad vi skal finde på. Huset er ikke ideelt til take away, men vi går da og overvejer, om man skulle sende noget paté, en rillette eller en portion hummersuppe ud af døren. Folk higer også efter at gøre noget godt for sig selv i den her tid, hvor alt bliver aflyst, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

Han åbnede restauranten i 1985 og stopper ikke lige foreløbig.

- Vi taler da om, hvornår vi skal finde på noget andet, men vi er simpelthen så glade for det, vi laver, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce