Annonce
Kerteminde Ugeavis

Rundkørsler og grøftekanter springer i blomst til næste år: Her skal der sås og plantes

De 250.000 kroner, der er afsat til forskønnelse og større biodiversitet, vil til næste år blive smukt synlige blandt andet ved kommunens rundkørsler. Læs her, hvor der skal sås og plantes.
Annonce

Nordøstfyn: Kerteminde Kommune bliver til næste år mere blomstrende, end vi er vant til.

Da byrådet i skøn enighed indgik forlig om et budget for 2021, lagde de 250.000 kroner til side til forskønnelse og biodiversitet, og de penge begynder de at bruge af allerede i år.

Politikerne i miljø-, natur- og teknikudvalget har netop vedtaget en plan for, hvordan pengene skal investeres, til gavn ikke blot for skønheden, men også for bier og andre insekter.

I år går man i gang med at lægge blomsterløg og plante bunddække, og til næste år skal der så desuden plantes stauder og sås blomsterblandinger.

1 Rundkørsel ved Søvangsparken

I øjeblikket ligger der et anker på toppen af en plæne. I plænen skal der her i efteråret lægges løg, så der forår og forsommer igennem er blomstrende krokus, tulipaner og påskeliljer.

2 Skulpturparken, Munkebo

Her skal lægges mønstre og bånd af forårsblomstrende blå og hvide blomster. Og blomsterne udvælges efter at være velegnede til nektar- og pollenkilder for bier og sommerfugle.

3 Ved rådhuset Kerteminde

Ved siden af springvandet står rhododendron med bar jord under. Her skal plantes stedsegrøn, krybende planter (dværgmispel) med hvide blomster om sommeren og røde bær om vinteren.

4 Rundkørsel Røjrupvej/Grønvangen, Langeskov

Her er et lille staudebed på midten, der skal udvides til at omfatte hele rundkørslen. Stauderne bliver udvalgt med henblik på lang blomstringstid og planter, der også er dekorative om vinteren. Her kan man de frem til blandt andet purpursolhat og astilbe, og selvfølgelig skal der også lægges løg til forårets blomsterflor.

5 Vejindsnævringen Rynkeby

De to bede, der gnaver sig ind over vejbanen, skal sås til med en blomsterblanding med mange forskellige arter, lang blomstringstid og farverige blomster.

6 Snekkeled, Munkebo

Her er lange græsrabatter mellem Munkebovej og Snekkeled. De skal i stedet for at være klippedet plæner nu være bede, hvor der sås blomsterblandinger med arter, der er hjemmehørende i området.

7 Kertemindevej v. Marslev

Langs med Kertemindevejen fra Geels Kro til Marslev er det naturens egne arter, der skal i spil. For at fremme biodiversiteten er det besluttet, at græsafklip skal fjernes efter slåning. Når man fjerner græsset - som er lig med næringsstoffer - giver det basis for flere forskellige blomstrende planter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

En provokatør siger farvel: - Jeg ville være en stupid idiot, hvis ikke jeg sagde, at jeg fortryder det Facebook-opslag

Kerteminde Ugeavis

Lyt til foredrag om tang

Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Annonce