Annonce
Kerteminde Ugeavis

Så er biblioteksbøgerne igen på plads i Langeskov: Maria og Anne jubler over deres nye bibliotek

Bibliotekarerne Maria Dejgaard Granstrøm (tv) og Anne Mejlhede tror på, at besøgstallet på Langeskov Bibliotek vil stige med den nye placering. Foto: Mette Louise Fasdal
Siden sidst i december har lånerne i Langeskov måtte undvære deres bibliotek. Det gamle var godt og vel nedslidt, men nu åbner biblioteket 5. februar i nye omgivelser, og de to faste bibliotekarer glæder sig til at vise det frem.
Annonce

Langeskov: 5. februar åbner Langeskov Bibliotek igen - nu i nye omgivelser i Langeskov Park, hvor der tidligere var cafeteria.

Sammen med sin kollega Anne Mejlhede går bibliotekar Maria Dejgaard Granstrøm rundt og glæder sig til at tage imod lånerne igen. For når hun sådan kigger sig rundt, synes hun faktisk, at Langeskovs nye bibliotek er blevet helt godt.

- Kan folkebiblioteker virkelig stadig se sådan ud, var hendes første tanke, da hun for 13 år siden, trådte ind på det gamle bibliotek i Jernbanegade.

Hun syntes, at biblioteket så ud som noget fra 1970'erne. Hun fandt hurtigt ud af, at biblioteket var meget skattet af dets lånerne, for inden hun kom til, havde mange også været nervøse for, at biblioteket skulle lukke. Med kommunesammenlægningen fik biblioteket nye muligheder og skulle nu på niveau med de to andre biblioteker i kommunen.

Og Maria Granstrøm var den første fastansatte bibliotekar på biblioteket. Hun kom med bibliotekserfaring fra Statsministeriet og Statens Serum Institut. Her var der tale om hasteopgaver, som helst skulle løses nu og her - og helst for fem minutter siden. Med sit nye arbejde på biblioteket i Langeskov så hun frem til at gå i dybden med tingene og komme i kontakt med bibliotekets lånere.

Hun havde mange ideer, og selv om biblioteket var gammelt og slidt, og vinduerne var utætte, og gulvet revnede, kom hun til at holde af det. Det blev "hendes" bibliotek.

Da Langeskov Bibliotek nu ligger ved siden af robothuset ved Langeskov Skole, har bibliotekar Anne Mejlhede sørget for, at der på biblioteket er en særlig bogreol med bøger om robotter. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

På med ja-hatten

Nu har hun og hendes kollega så fået et nyt bibliotek - færre kvadratmeter, men lyst og mere moderne.

Mandag 23. december i fjor lukkede biblioteket i Jernbanegade. Bygningen var for forfalden, og det ville koste kommunen for mange penge at sætte den i stand, og efter flere år, hvor snakken havde bølget frem og tilbage om, hvad der ville være den optimale placering for et bibliotek, blev det sidste år endelig besluttet, at biblioteket skulle rykke ind i Langeskov Park.

Ligesom så mange andre havde Maria Granstrøm og Anne Mejlhede håbet, at biblioteket kunne være blevet i centrum, men når beslutningen om den endelige flytning var truffet, tog de begge ja-hatten på.

Og de er begge enige om, at det er blevet godt. Adgangsforholdene er gode, og det er lyst og overskueligt.

En arkitekt med sans for, hvordan biblioteker indrettes, lagde også en plan for, hvordan biblioteket skulle se ud. Nu er der småbørnsafdeling i den ene ende og fred til avislæsere i den anden ende.

I det gamle bibliotek i Jernbanegade lå de to afdelinger op ad hinanden, og det fungerede, men der var også ind i mellem avislæsere, der måtte tage de trykte nyheder under armen, hvis legen ved siden af dem blev for højlydt.

Anne Mejlhede husker med smil, hvordan det så var nødvendigt for bibliotekets personale at bevare overblikket, over, hvor de forskellige aviser vandrede hen på biblioteket.

Annonce

Kombi-bibliotek

Mens de to bibliotekarer denne formiddag går og gør det sidste klar til bibliotekets åbning, er en flok pensioniser i hallen i gang med at spille badminton. Anne Mejlhede og Maria Granstrøm glæder sig over det liv, det også giver omkring biblioteket ved, at det har fået den placering, det har. Nu er det også et kombi-bibliotek.

Det vil sige, at det også bliver et skolebibliotek. Det sidste lange stykke tid har Anne Mejlhede brugt på at sammenkøre folkebiblioteket og skolebiblioteket. Det har været et stort arbejde, men hun er nu trygt i mål og ser nu frem til, at biblioteket også vil få flere yngre lånere ind.

Begge har en tro på, at bibliotekets besøgstal faktisk vil kunne stige ved, at det ligger, hvor det gør nu, for der vil dagligt komme en større gennemgang af brugere. Samtidigt bliver biblioteket også et åbent bibliotek nu, så lånere, der tidligere ikke kunne nå forbi biblioteket i de normale åbningstider, nu kan få lægge vejen forbi og få skiftet bogen på sengebordet ud med noget nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce