Annonce
Kerteminde Ugeavis

Samfund går sammen: Frivillige fikser forsamlingshus

Der er nok at tage sig af. Foto: Mikkel Støttrup
Området har en lang tradition for frivilligt arbejde, og med beboernes egne hænder gør de deres landsby endnu bedre.

Kølstrup: Coronaen har lukket alt, som hedder sociale arrangementer. Derfor valgte Kølstrup forsamlingshus' bestyrelse at få renoveret den næsten 150 år gamle bygning.

Det ville lokalbefolkningen rigtig gerne hjælpe med.

Det begyndte med et nyt køkken. Finansieret af fonde og installeret af professionelle. Det blev meget hurtigt til meget mere. Nu hvor coronaen holder forsamlingshuset lukket, besluttede husets bestyrelse, at det var på tide at få det renoveret i endnu større grad end først planlagt. For at kunne gøre det, søgte de hjælp hos områdets beboere.

Annonce

- Vi skrev ud til forskellige, og meget hurtigt havde vi 10-15 frivillige, som kom her i små hold. De begyndte at fikse og forbedre alle mulige ting, og meget hurtigt var et stort stykke arbejde i gang, siger Helle Jensen, en af de frivillige ildsjæle, som arbejder med at gøre forsamlingshuset bedre end nogensinde før.


Vores projekter begynder at tiltrække folk uden for lokalområdet også. De vil åbenbart også gerne hjælpe til.

Jørgen Lindø


Ifølge de frivillige var det ikke noget nyt, at så mange meldte sig. Området har nemlig en stor tradition for samarbejde.

- Vi går ofte sammen og får fikset ting i byen eller laver helt nye ting. Der er meget sammenhold og frivillighedsaktivitet, så det er noget vi er vant til, og noget vi gør meget. Vi arbejder hårdt i lokalsamfundet for at gøre stedet bedre, siger Jørgen Lindø, endnu en af de hårdtarbejdende ildsjæle.

Ifølge Helle og Jørgen er der meget arbejde i forsamlingshuset, da det er en gammel bygning. En ting som de har fået fikset, mente de dog var helt specielt nødvendigt. Lyden.

- Folk plejede at sige, at stedet her havde den bedste udsigt, og den værste lyd. Nu har vi fået isoleret loftet, så nu kan man ikke sige det om lyden længere, siger Jørgen Lindø, en af de frivillige.

Det frivillige arbejde og de mange projekter har også tiltrukket sig opmærksomhed fra folk udenfor området.

De klarer den nok.

Gør byen bedre - også når man ikke er derfra

Lokalbefolkningens frivillighedsarbejde er igennem tiden vokset sig større end bare Kølstrup, ifølge ildsjælene. Hvor det engang kun var nærbefolkningen som deltog i projekterne, oplever de nu frivillige fra et langt større område.

- Vores projekter begynder at tiltrække folk uden for lokalområdet også. De vil åbenbart også gerne hjælpe til. Folk fra de omkringliggende landsbyer melder sig til og kommer og hjælper flittigt med at gøre området bedre. Folk søger mod fællesskabet, siger Jørgen Lindø.

Forandringerne foregår inden i denne bygning. Foto: Mikkel Støttrup

Lige nu mangler huset stadig maling, noget med lyset og at få inventar tilbage på rette plads. Ydermere forsøger de at få restaureret et gammelt maleværk over forsamlingshusets scene. Listen er stadig lang, men de frivillige er positive om, at de nok skal få det gjort. Og de ved præcis til hvornår.

- Vi har vores første arrangement igen den 1. April. Det er meget rart at have en deadline, siger Jørgen Lindø med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce