Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sanne overtog 140 års værtshushistorie: Så kom corona-restriktionerne

Sanne Fonnesbæk forventede selv en stejl læringskurve, da hun overtog Restaurant Havnen, men selv om hun lige var ved at give op i begyndelsen, synes hun, at hun er kommet godt efter det. Foto: Mette Louise Fasdal
I august overtog Sanne Fonnesbæk forpagtningen af Restaurant Havnen i Kerteminde, da hun trængte til en jobmæssig forandring.

Kerteminde: - Efter to dage tænkte jeg: Hvis der kommer nogen nu og spørger, om de må overtage den, så giver jeg den væk. Der var så mange nye ting og nye mennesker at holde styr på.

I august skiftede Sanne Fonnesbæk jobmæssigt branche, fordi hun syntes, at hun trængte til forandring.

Efter 15 år som salgskoordinator i Lilienhoff, som er specialist i salg af lieberhaverboliger i hele Danmark, blev hun den nye forpagter af Restaurant Havnen i Kerteminde. Et sted, som har 140 års værtshushistorie bag sig.

Annonce

Selvom hun var lige ved at opgive, holdt hun alligevel ud, og det er hun glad for på denne fredag formiddag i november, hvor hun gør klar til tre julefrokoster. En klokken 12, en klokken 14 og én igen klokken 17.

- I virkeligheden var det nok også en letteste at have stedet, da jeg åbnede i august, for dengang måtte vi jo det meste, smiler hun bag visiret.


Efter to dage tænkte jeg: Hvis der kommer nogle nu og spørger, om de må overtage den, så giver jeg den væk. Der var så mange nye ting og nye mennesker.

Sanne Fonnesbæk, forpagter af Restaurant Havnen


I august var der nemlig stadig ikke kommet en masse corona-restriktioner for restauranter og værtshuse. Dengang var det eneste krav, at hun lukkede stedet klokken to om natten.

Julefrokost i haven

Nu har det hele ændret sig. Hun går rundt med visir, skal lukke klokken 22 og kan kun tage små selskaber på op til 10 personer, men egentlig går det fint nok. På denne fredag kan hun have to julefrokoster i hvert sit rum, mens der er gang i den i krostuen.

Hun har også investeret i et telt i haven med varme i, så hun kan have tre julefrokoster på én gang, hvis der pludselig er brug for det. Og der er faktisk også mange, der synes, at det er rart, at de kan komme i små selskaber.

- Så det går jo, men jeg håber selvfølgelig, at jeg snart får mulighed for at lave nogle af de arrangementer, jeg havde håbet på, da jeg begyndte, forklarer hun.

Annonce

Savner ungdommen

Lige nu savner hun også at se de unge mennesker i lokalet i weekenderne.

- De har endnu ikke taget det til sig, at vi skal lukke klokken 22, siger hun.

- Hvis vi bare kunne få to timer mere og lukke ved midnatstid, vil det gøre meget, mener Anders Verner Hansen, der er ansat i Restaurant Havnen og forleden var nødt til at bede 35 mennesker forlade stedet, da klokken slog 22.

- Vi har lidt til tider sådan en politi-rolle, fordi vi skal sørge for, at alle corona-restriktioner bliver overholdt, siger han.

- Ja, men det var nok sværest i begyndelsen, og der kunne også opstå sådan en uvenlig stemning mellem gæsterne, fordi de vogtede over hinanden, tilføjer Sanne Fonnesbæk ved siden af ham.

Så mens de gør klar til dagens første julefrokost, er de begge to enige om, at det faktisk går meget godt for Restaurant Havnen lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce