Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video: Henning er her der og alle vegne - onsdag tog Kerteminde fusen på ham

Henning Rasmussen fra Munkebo troede blot, at han skulle til et møde med leder af Frivilligcenter Kerteminde, Jens Gantriis. Der var dog noget andet på dagsordnen, da han dukkede op.

Nordøstfyn: - Undskyld, vi forstyrrer i rundvisningen, sagde Kasper E. Olesen (S), borgmester for Kerteminde Kommune, da Henning Rasmussen onsdag formiddag trådte ind ad døren på frivilligcentret med et ansigt som et stort spørgsmålstegn, som om han ikke vidste, hvad han var midt i.

Og det gjorde han sådan set heller ikke, for leder af Frivilligcenter Kerteminde, Jens Gantriis, havde bare sagt til ham, at han gerne lige ville vende nogle ting. Det var ikke nødvendigt, at Henning Rasmussen forberedte sig. Det havde han spurgt lederen af frivilligcentret om. Derfor anede han intet om, hvad der ventede ham, da han cyklede fra Munkebo til Kerteminde i dejlig forårssol.

Jens Gantriis havde lokket Henning Rasmussen i en fælde, men i en af den slags, hvor man griner af det bagefter. For den gæve mand fra Munkebo skulle sådan set bare have at vide, at han skulle hædres, for han er af Frivilligcentret Kertemindes bestyrelse udpeget til Årets Frivillige Ildsjæl 2020 i Kerteminde Kommune.

Annonce


Du ved, normalt når man går på pension, så har man et fjumreår, hvor man lige skal finde ud af i hvilken retning, man vil, og derfor har jeg meldt mig til alt det forskellige, jeg kunne.

Henning Rasmussen


- Nu har jeg ikke tillid til dig mere, grinede Henning Rasmussen og kiggede over på Jens Gantriis. Men det har han nu nok.

Henning kan ikke lade være

Når man siger ordet "frivillig," er Henning Rasmussen også én af dem, man bare ikke kommer udenom, for han er aktiv alle steder. Fordi han kan lide det, og fordi han slet ikke kan lade være.

- Du ved, normalt når man går på pension, så har man et fjumreår, hvor man lige skal finde ud af i hvilken retning, man vil, og derfor har jeg meldt mig til alt det forskellige, jeg kunne, forklarer han.

Henning Rasmussen fik et corona-sikkert håndtryk af borgmester Kasper E. Olesen. Foto: Mette Louise Fasdal

Han har et nærmest grænseløst overskud til at tage fat, og derfor prøver han også hele tiden nye ting.

Han var blandt de frivillige, der byggede Ladbydragen, og nu er han én af guiderne på Vikingemuseet Ladby. Han er også guide i Bunkermuseet i Kerteminde - og det i Beldringe. Han viser også rundt i Minibyen i Munkebo og på Munkebo Bakke.

Desuden står han også for Lindødagene, hvor tidligere ansatte mødes og taler om tiden på Lindøværftet. Henning Rasmussen har aldrig arbejdet på Lindø. Han havde arbejdet som faglærer i logistik og transport på Syddansk Erhvervsskole i over 25 år, inden han gik pension. Han kommer heller ikke oprindeligt fra Munkebo, men er fra Svendborg, men han og hans kone faldt så godt til i værftsbyen, at de aldrig er flyttet tilbage.

Et år med corona for en mand, der er vant til at fylde sine hverdage med frivillighed, er svær. Også for hans kone, Esther, der ligesom ham brænder for at være frivillig her og der.

- Vi er snart ved at få hård hud i hænderne af at sidde og holde hinanden i hånden derhjemme, siger han med et smil.

Som en væddeløbshest står han og skraber i startboksen og håber snart, at statsminister Mette Frederiksen (S) skyder startpistolen af, så der igen er fri leg i samfundet uden alle de bekymringer og restriktioner, der har fyldt det sidste år.

Henning Rasmussen troede kun, at han skulle mødes med Jens Gantriis og blev noget overrasket, da han trådte ind på Frivilligcentret i Kerteminde, hvor også borgmester Kasper E. Olesen, udvalgsformand Hans Luunbjerg, formand for folkeoplysning, Erling Knudsen og chef for kultur og fritid, Christian Barding var med. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Annonce