Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sendt hjem af coronaen

Også i USA oplevede Kamilla Damgaard, at folk begyndte at hamstre. Privatfoto
Annonce

I en tid som denne er det svært at holde hovedet højt.

Alt er stort set lukket ned nu, og det er svært at vide, hvornår tingene ændrer sig.

Man går med spørgsmål såsom; Hvad sker der næste gang? Hvornår ændrer situationen sig? Hvornår åbner ting igen? Hvornår stopper det hele?

Det er alle spørgsmål, som ingen kan svare på.

Egentlig ville jeg beskrive situationen i USA, men lige netop på grund af corona, er jeg ikke længere i USA.

Jeg havde en snak med den danske ambassade i New York, som anbefalede mig at tage hjem, også selvom jeg var boende derovre indtil august.

Efter en snak med min værtsfamilie blev vi alle enige om, at for mit eget bedste var det bedst, at jeg tog tilbage til Danmark, netop fordi ingen ved, hvornår alt dette er ovre.

Jeg kunne ende med at være fanget i USA, fordi flyene bliver aflyst gang på gang, så jeg måtte hjem hurtigst muligt.

Det er sindssygt hårdt at skulle sige farvel til en familie, man har været knyttet til i syv måneder, og især når man kun havde en dag til det.

Det er meget skræmmende at se, hvad denne corona kan gøre på få dage. For en uge siden vidste jeg ikke, at jeg var på vej hjem og ville sidde i Danmark lige nu.

Jeg kan dog fortælle, at det kun var starten på corona ovre i USA. Før jeg tog afsted, havde vi kun en rulle toiletpapir til seks personer, hvilket ikke ville række til mange dage.

Min værtsmor tog derfor ud for at finde toiletpapir, og hun måtte i 10 butikker, før hun fandt det, og det var den sidste pakke i denne butik, at hun fik.

Siden jeg er taget hjem fra New York, er alle skoler lukket, restauranter og så videre, og dette skete også blot på en dag. Det er uforudsigeligt, hvad der kan ske fra den ene dag til den anden dag i denne periode. Det er med at holde hovedet koldt.

Det er et tomt Danmark, jeg er kommet hjem til, og jeg er lige nu i karantæne for ikke at risikere at smitte andre. Når man har været i tre lufthavne og på to fly, tænker jeg, at karantæne er det bedste at gøre. Jeg er ikke selv en af de udsatte, men jeg har respekt for de udsatte og ville ikke risikere, at flere bliver smittet, hvis jeg skulle have virussen.

Jeg håber, at alle giver en hjælpende hånd, hvor man kan, og at vi som Danmark viser, hvordan vi kan stå sammen også på de dårlige dage. Ingen havde set dette komme, og ingen ved hvordan, man skal håndtere denne situation, men tænker vi over, hvad vi hver især gør, skal det hele nok gå.

Hold hovedet koldt. Så skal vi nok komme igennem denne situation som land, så længe vi lytter til myndighederne og bliver hjemme.

Kamilla Damgaard.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce