Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sidste privatejede trælast på Fyn er solgt

Bo Grønfeldt har kendt Davidsen Tømmerhandel, lige siden han startede i branchen. Han er overbevist om, at salget kan styrke begge firmaer. Pressefoto
XL Byg Grønfeldt i Langeskov er solgt til et sønderjysk tømmerhandel. Det skal styrke begge forretninger og forberede dem til en stor fremtid.

Langeskov: Familiefirmaet XL-BYG Grønfeldt i Langeskov er blevet solgt til det sønderjyske tømmerfirma Davidsen Tømmerhandel. De overtager officielt XL-BYG første maj.


Når det nu kan styrke os, at sælge, er jeg glad for, det er til Davidsen.

Poul Erik Grønfeldt


Annonce

Bo Grønfeldt, administrerende direktør hos XL-BYG Grønfeldt, ser det som en måde at styrke begge firmaer.

- Jeg ser det som et fornuftsægteskab. Jeg har det rigtig godt med det. Vi synes, vi var blevet for små til markedet, i forhold til den fremtid vi kan se. Jeg har kendt til Davidsen, siden jeg gik ind i branchen. Og de er gode og rare mennesker, siger Bo Grønfeldt.

Vækst som aldrig før

Nu hvor de to forretninger bliver til en, kommer XL-BYG Grønfeldt til at vokse på en måde, som det ikke var muligt før.

- Vi kommer til, at have adgang til mange nye varer. Davidsen giver os adgang til større lager, bedre logistik. Vi får også meget bedre indkøbsbetingelser. Vi hjælper hinanden, så vi begge kan gro større, siger Bo Grønfeldt.

Ifølge Bo Grønfeldt, er deres opkøb sket sådan, at ingen medarbejdere vil miste deres jobs. Måske endda tværtimod.

- Alle mine medarbejdere skal med over. Der er ingen planlagte fyringer. Det her er mere en vækstrunde end en fyringsrunde. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi endda kommer til at hyre folk i fremtiden. Vi forbereder os på en stærk fremtid, siger han.

Annonce

En tilfreds familie

Poul Erik Grønfeldt, stifteren af XL-BYG Grønfeldt og far til Bo Grønfeldt, er yderst tilfreds med køberne.

- Det er selvfølgelig lidt med vemod, at den sidste privatejede træhandel bliver solgt. Men når det nu kan styrke os at sælge, er jeg glad for, det er til Davidsen. Jeg har kendt dem i mange år, og det vil virkelig forstærke os, siger han.

På trods af at opkøbet har stået på i et stykke tid, er der dog stadig nogle ting, som det er lidt for tidligt at snakke om.

- Alle aftalerne ved købet, er ikke helt på plads endnu. Der er stadig ting, der lige skal findes ud af, for eksempel skal administrationen samles nede hos dem, hvordan det sker, ved vi ikke helt endnu, siger Bo Grønfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce