Annonce
Kerteminde Ugeavis

Skimmelsvamp og utætte tage: Stort boligområde renoveres for 119 millioner

Der er en kærlig hånd på vej til Grøntoften i Langeskov. Boligområdet trænger i den grad til renovering fortæller lokalformand Erik Nielsen (t.v.) og inpsektør Glenn Jensen (t.h). Foto: Helle Kryger
Ansigtsløft på vej til lejeboliger i Langeskov, der er plaget af utætte tage og indeklimaproblemer.

Langeskov: Når efteråret gør sit indtog med stormfulde dage og nedbør fra oven, er der som regel godt tryk på Glenn Jensens telefon.

Så ringer beboerne i Grøntoften nemlig til deres inspektør og beder om hjælp til utætte tage, fugtigt indeklima og træk fra kolde vægge.

Det er særligt slemt i de hvide boliger af gasbeton, der møder blikket som noget af det første, når man passerer rundkørslen midt i Langeskov.

- Det blæser lige ind igennem murene, og der kan trænge vand ned i konstruktionen med skimmelsvamp til følge, fortæller Glenn Jensen.

- Det er noget rigtig skrammel, for at sige det som det er, supplerer Erik Nielsen.


Det er noget rigtig skrammel, for at sige det som det er.

Erik Nielsen, lokalformand i Boligforeningen Grønløkken


Glenn Jensen er inspektør ved Boligforeningen Grønløkken i Langeskov, og Erik Nielsen er lokalformand. De glæder sig begge over, at en større helhedsplan, der har været fem år undervejs, nu nærmer sig virkeligheden.

Annonce

Nye badeværelser, køkkener og vinduer

Ifølge planen skal hele boligområdet bestående af boligblokke og rækkehuse opført i 1970'erne og 80'erne renoveres for omkring 119 millioner kroner. Det betyder, at der er nye vinduer, døre, badeværelser, køkkener, ventilation, efterisolering og meget mere på vej til beboerne.

Særligt de hvide rækkehuse ud mod rundkørslen i Langeskov har store problemer med indeklimaet. Foto: Helle Kryger

Udsugningen, der ligger under taget på de tre boligblokke er et kapitel for sig. Det fungerer som et fællessug, der tændes nogle timer om morgenen og igen om aftenen. Det vil sige, at beboerne må indrette deres bad- og madvaner efter det.

- Reelt er der slet ikke noget ventilation. Det er slet ikke kraftfuldt nok, og det er fuldstændig nedslidt, fortæller Glenn Jensen.

I stedet installeres en såkaldt balanceret ventilation, der medvirker til, at alle beboere får luftskifte inde i boligen.

Projektet finansieres gennem Landsbyggefonden med realkreditlån, huslejestigninger og med støtte fra Kerteminde Kommune.

Annonce

Kommunen skal også betale

Det kommer til at koste beboerne en huslejestigning på 500 kroner om måneden. Til gengæld forventer man, at hver beboer efterfølgende kan spare omkring 100 kroner om måneden på opvarmning.

Projektet blev godkendt af beboerne den 1. oktober på et ekstraordinært afdelingsmøde med 88 ja-stemmer og 14 nej-stemmer. Derudover skal boligforeningens hovedbestyrelse godkende planerne, byrådet skal give grønt lys til at støtte projektet med 200.000 kroner samt stille lånegaranti, og derefter skal Landsbyggefonden give den endelige godkendelse inden udgangen af 2020.

- Vi håber at kunne gå i gang slut 2021, start 2022, fortæller Glenn Jensen.

Erik Nielsen har boet i Grøntoften i 23 år. De sidste fem år har han arbejdet på at få helhedsplanen færdig, og han glæder sig allerede til det hele er færdigt:

- Det er en meget langstrakt proces, men det er noget af det bedste, regeringen har lavet indtil nu. De har virkelig sat skub i tingene, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce