Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sko-butikken på strøget må åbne - Uwes butik i centret må ikke: - Det er lige til at lukke op og skide i

Uwe Laigaard synes, at det er hårdt at være selvstændig lige nu, hvor han igen ikke har udsigt til at åbne sin forretning. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Uwe Laigaards skobutik ligger i Langeskov Centret. Det betyder, at han ikke får lov til at åbne sin forretning 1. marts. Det gør ondt på ham og hans økonomi.

Langeskov: - Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg kommer langt bagud, og når jeg ikke har noget omsætning i januar og februar, ender jeg i marts med at mangle en million. Det kan jeg kun tage fra min private kassebeholdning, og hvor lang tid gider man så at blive ved? Det danske udtryk til det er, at det er lige til at lukke op og skide i.

Uwe Laigaards skobutik "Alex Sko" ligger i Langeskov Centret. Det betyder, at han er én af de butiksindehavere, der ikke har udsigt til at åbne 1. marts, fordi hans butik ligger i et storcenter.

På hans mobiltelefon begyndte det ellers at strømme ind med juhuu-beskeder fra venner og bekendte, da det kom frem, at de små butikker må åbne på mandag.

- Så må jeg svare tilbage, at det er fint, men det gælder jo ikke lige mig.

Annonce

Lever af overskuddet

Det gør ondt på ham, at han igen har udsigt til, at han ikke kan åbne sin butik, og han nu må være hjemme, hvor han også føler, at han er lidt til besvær.

- Konen sidder i den ene ende og arbejder, og datteren sidder i den anden ende og tager pædagoguddannelse. Jeg må ikke se fjernsyn, for så larmer jeg. Så må jeg ikke tænde emhætten, hvis jeg koger et æg, for så støjer det. Hvor kan jeg så køre hen?


Når jeg kigger på, hvor mange mennesker, der i er centret af gangen, er der jo ikke flere mennesker, end der er i Superbrugsen på én gang. Selv når vi har rigtig travlt.

Uwe Laigaard


- Sagt lidt i spøg har jeg sagt, at jeg så kan hoppe i vandet, men det er så koldt, at jeg er nødt til at stå op. Så kan jeg ikke engang begå selvmord.

Uwe Laigaard ler.

- Det er bare en tid lige nu, der trækker tænder ud, understreger han og fortæller, at en enkeltmandvirksomhed af hans størrelse ikke har mulighed for at lægge 500 - 600.000 kroner til side hvert år til dårligere tider.

- Derfor lever man af dagen og vejen, og det, der kommer ind, er det, du har i overskud.

Annonce

Lille center i Langeskov

Uwe Laigaard forstår ikke, at et center som Langeskov Centret ikke kan få lov til at åbne.

- Hvad har vi gjort, siden vi ikke må åbne? spørger han.

- Når jeg kigger på, hvor mange mennesker, der i er centret af gangen, er der jo ikke flere mennesker, end der er i Superbrugsen på én gang. Selv når vi har rigtig travlt. Det eneste tidspunkt, hvor der er mange mennesker, er, når vi har tøndeslagning eller julemanden på besøg.

Uwe Laigaard har hørt, at argumentet for, at butikkerne i centret ikke må åbne, er, fordi de ligger for tæt.

- Men det gør de jo inde i gågaden i Odense, pointerer han.

Skomanden i Langeskov understreger, at han godt kan forstå, at det er svært at lave regler, som gælder hele Danmark.

- Der er stor forskel på Rosengårdcentret, Tarup Centret og Langeskov Centret, og man er nødt til at trække en streg og sige, at alt, der er over 5000 kvadratmeter af arkader og storcentre, skal holde lukket.

Dog havde Uwe Laigaard gerne set, at man havde differentieret lidt mere.

- Men det er nok ikke nemt.

- Jeg er dog fortrøstningsfuld. Jeg tror på det, men jeg skal også være ærlig og sige, at det gør ondt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi - en stor del af beboerne i Måle - blev hurtigt udnævnt til skurke

Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Efter langt forløb og uenigheder: Bagerbod flytter ud af Måle

Kerteminde Ugeavis

Debat: Tåbeligheder kender tilsyneladende ingen grænser - heller ikke i Måle

Annonce