Annonce
Kerteminde Ugeavis

Skoda sætter strøm til Citigo

Skoda Citigo kommer som el-bil. Foto: Skoda
Mindste familiemedlem kommer som ren el-bil og Skoda Superb kan købes som plug-in hybrid. Begge biler kommer til Danmark første kvartal næste år.
Annonce

Miljø: Skoda præsenterer nu et nye brand, Skoda iV. Den betegnelse får alle biler, der helt eller delvist kører på strøm. Og de første to iV modeller er allerede på vej.

Mest interessant er det, at Skoda-familiens mindste medlem, Citigo, kommer som en ren el-bil. Den får en 83 hk motor og en rækkevidde på 265 kilometer. 80 procent af batteriet kan hurtig-oplades på en time med 40 kW via et CCS-ladekabel, men anvender man 7,2 kW ladeboks, tager det fire timer og otte minutter at oplade batteriet 80 procent.

Bilens batteri er placeret i bunden og det betyder, at der er plads til et bagagerum på 250/923 liter. Der er således bare en liter mindre bagageplads i el-bilen i sammenligning med den version, som kører på benzin.

Skoda Superb kommer som plug-in. Foto: Skoda
Annonce

Superb plug-in

Skoda Superb iV er en plug-in, der med en 156 hk benzinmotor og en 116 hk el-motor får en samlet ydelse på 218 hk og 400 Nm.

Den første plug-in fra Skoda kan køre 55 kilometer på strøm alene og er opgivet til at have en CO2-udledning på 40 g/km. Det tager tre timer og 30 minutter at lade batteriet op med en 3,6 kW ladeboks.

Både el-bilen og plug-in bilen ventes at få dansk premiere første kvartal næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

Annonce