Annonce
Kerteminde Ugeavis

Skuespiller for en dag: Lokale statister mødte Joey Moe og resten af filmholdet bag Busters Verden

Busters Verden anno 2020 optages for tiden i Kerteminde. Med mundbind så snart kameraet er slukket. Foto: Helle Kryger
Der er mange lokale ansigter med i den nye genindspilning af Busters Verden, som blandt andet er optaget ved Kerteminde Hallen og på Kerteminde Byskole.

Kerteminde: Når den nye genindspilning af "Busters Verden" rammer biograferne i juni 2021, vil der være mange biografgængere fra Kerteminde-området, som vil lede efter sig selv eller én de kender på det store lærred.

Hele 60 statister fra lokalområdet er nemlig med foran kameraet i disse dage, hvor filmen indspilles i Kerteminde by. Bag Kerteminde Hallen har der været "Brønshøj Festival" med kulørte lamper, en scene, boder, fadøl, popcorn, og hvad der ellers hører en rigtig byfest til.

- Klar til optagelse. Værsgo! Lød det flere gange bag hallen fredag formiddag, hvor instruktør Martin Miehe-Renard styrede tropperne.

Annonce

Filmer hos bageren, cykelhandleren og på byskolen

Bag produktionen står Crone og Ungfelt, og Barbara Crone fortæller gerne, hvorfor valget er faldet på Kerteminde by:

- Det startede med, at vi skulle finde en egnet skole, og det viste sig at være Kerteminde Byskole, derefter skulle vi finde en plads til en festival, og her var sportspladsen ideel. Vi har også filmet i nogle af byens butikker, hvor Buster søger job. Hos bageren, en cykelhandler og en lingeriforretning, fortæller hun.

Instruktøren Martin Miehe-Renard har tidligere genoptaget gamle klassikere. Blandt andre ’Min søsters Børn’- og ’Far til fire’-filmene. Foto: Helle Kryger

Handlingen som første gang blev indspillet i 1984, skal denne gang forestille 2020. Buster og hans venner har mobiltelefoner i lommen, og cyklen er skiftet ud med en eldreven budcykel.

Et villakvarter med "Brønshøj-feeling" kunne Kerteminde dog ikke byde på. Alle scener med Busters hjem er derfor filmet i Hunderup-kvarteret i Odense, fortæller Barbara Crone.

- Klar til optagelse. Værsgo! Nej, sørg lige for at ham derovre tager mundbindet af!

Annonce

Filmoptagelser i en corona-tid

I Busters Verden anno 2020 er der nemlig ingen corona-pandemi, selvom den verdensomspændende smitte sætter sit præg på optagelserne. Alle medvirkende skal bære mundbind hele tiden - undtagen, når kameraerne kører. Statisterne er delt op i hold, som ikke må nærme sig hinanden, og der skal holdes god afstand i pauserne.


Det var en once in a lifetime mulighed. Jeg syntes, det kunne være spændende at se, hvordan en film bliver til.

Kent Valsøe


Corona kan man ikke forsikre sig ud af, og det ville være en katastrofe, hvis hele filmsettet bliver lagt ned af sygdom.

Kent Valsøe er én af de borgere, der tidligere på ugen meldte sig som statist. I dag er han ølbod-bestyrer:

- Det var en once in a lifetime mulighed. Jeg syntes, det kunne være spændende at se, hvordan en film bliver til, fortæller han.

Den danske popsanger Joey Moe er instruktørens højre hånd på Busters Verden. Han nyder at være back stage for en gang skyld og har besluttet at udleve en gammel instruktørdrøm i disse tider, hvor al koncert- og festivalaktivitet er aflyst. Foto: Helle Kryger

I uge 38 flytter optagelserne ind på Kerteminde Byskole. Filmholdet bliver syv uger i Kerteminde, og en stor del af de 35 ansatte bor i Sommerbyen. Heriblandt Joey Moe, som er instruktør-assistent på filmen. Han nyder at være i byen:

- Jeg elsker at være her. Jeg træner i det lokale træningscenter og går ture i lokalområdet, fortæller han.

Det er coronaens skyld, at han nu pludselig sidder i en instruktørstol. En gammel instruktør-drøm blev vakt til live.

- Da coronaen kom, havde jeg ligesom mange andre musikere pludselig mere fritid end normalt, og så blev jeg spurgt, om jeg ville skrive en titelsang til Busters Verden, og så gik det stærkt derfra. Jeg fulgte noget online-instruktøruddannelse, men jeg får meget mere ud af at være Martins højre hånd herude, fortæller han.

Busters Verden får premiere den 17. juni 2021, og når du er færdig med at lede efter dig selv eller nogen, du kender, kan du jo se, om du kan finde Joey Moe. Han spiller nemlig også en lille rolle i filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce