Annonce
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

For Farshad Kholghi er det vigtigt, at folk får et godt grin og kan koble hjernen lidt fra, når de ser julekomedien på Tornøes Hotel. Arkivfoto: Birgitte Carol Heriberg
Sammen med Lukas Birch optræder Kerteminderevyens Farshad Kholghi på Tornøes Hotel i Kerteminde. Her vil de to give folk en aften, hvor det er muligt at slå hjernen fra og bare tænde for glæden og latteren.

Kerteminde: Kerteminderevyens Farshad Kholghi kender efterhånden en podepind. For han er blevet test for corona mange gange. Sådan er det, når man optræder i forskellige sammenhænge. Lige nu går han til prøver på Bellevue Teatret på "Folk og røvere i Kardemomme By."

Teaterforestillinger kan ikke risikere at blive lagt ned af en coronavirus, og derfor lyder anbefalingen til skuespillere på, at de bliver testet cirka en gang om ugen, fortæller han.

Så det gør han. I den nærmeste fremtid skal Farshad Kholghi heller ikke blot være mexicaner og bager i Kardemomme By. Han skal også en tur til Kerteminde, hvor han på Tornøes Hotel skal optræde i julekomedien "Hvid jul med brune nuancer."

Annonce

Torsdag 26. november og lørdag 12. december går han på scenen sammen med Lukas Birch, som han har lært at kende, da Lukas Birch for nogle år siden var instruktørassistent på Kerteminderevyen. Nu er han revychef i Jægerspris.

Spændende samarbejde

Allerede tidligere på året samarbejdede de to sammen, da de i foråret lavede "Fushu's hjælpepakke," som var et otte til ti minutters langt talkshow på Facebook med den indiske figur, Fushu (Farshad Kholghi), der interviewer en kendt person og uddeler en hjælpepakke.

I "Fushu's hjælpepakke" agerede Lukas Birch lydmand.

- Det er meget spændende at arbejde sammen med Lukas. Vi lærer noget af hinanden, understreger Farshad Kholghi

Vind billetter

Du kan vinde to billetter til julekomedien "Hvid jul med brune nuancer" på Tornøes Hotel.

Kerteminde Ugeavis har nemlig 2 x 2 billetter - to til forestillingen 26. november og to til den 12. december. Vi er derfor på jagt efter to vindere i vores lille konkurrence.

Alt, du skal gøre for at være med i konkurrencen, er at svare på spørgsmålet: Hvad hedder det talkshow, som Lukas Birch og Farshad Kholghi lavede sammen på Facebook?

Send dit svar på mailen kuakonkurrence@jfmedier.dk. Vi skal have dit svar senest mandag 23. november klokken 12. Når du sender dit svar, skal du huske at oplyse os dine kontaktoplysninger, så vi kan komme i direkte kontakt med dig.

Den kommende julekomedie på Tornøes Hotel er en forestilling, som de to kunstneriske legekammerater har fundet på sammen.

- Det er et stykke, hvor vi spiller mange roller. Det er sjovt og lidt vanvittigt stykke, men vi tænker, at i den her tid har vi behov for at slå hjernen fra og bare grine, forklarer Farshad Kholghi.

Lukas Birch (tv) var også med, da der tidligere på året blev taget billeder til Kerteminderevyens plakat til 2021. Her er han sammen med skuespiller. Kim Hammelsvang-Henriksen. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard

I julekomedien stifter publikum bekendtskab med "Herbergets evangelium." ​Dette evangelium - der netop er blevet fundet i forbindelse med udgravningerne til den nye metro mellem Bethlehem og Ishøj - kaster lys over, hvorfor alle værelserne var optaget på herberget, så jødernes konge, Jesus, måtte fødes i en fugtig stald.

Annonce

Håb er godt

Farshad Kholghi glæder sig til at komme til Kerteminde og optræde.

Han skulle have været med i Kerteminderevyen i år, men som andre af landets revyer blev den aflyst af corona-restriktioner.

Næste år er han igen med på revyholdet i Kerteminde, og nu håber han naturligvis, at det hele flasker sig, og der ikke bliver nogen aflysninger.

- Det eneste, vi kan have lige nu, er jo håbet, fastslår han.

Selv om Kerteminderevyen i år ikke blev til noget, har han ikke været helt uden arbejde.

- Der var mange ting, der blev aflyst i begyndelsen, men så begyndte der at komme småjobs her og der, forklarer han og fortæller, at han i september sammen med Trine Gadeberg og Kim Hammelsvang Henriksen - begge også tidligere kolleger fra Kerteminderevyen - optog en række programmer, som bliver sendt på DK4 fra 1. januar.


Jeg fornemmer også, at det er en befrielse for folk, når de får noget at grine af og kan tænke på noget andet.

Farshad Kholghi, skuespiller


- Jeg har faktisk haft travlt, og derfor kan jeg heller ikke klage, men de første to måneder efter nedlukning var virkelig scary. Jeg var også helt bekymret for mine børn, fortæller Farshad Kholghi, der har to børn på henholdsvis fem og syv år.

Her er Farshad Kholghi dresset op i Greta Thunberg-style, da der sidste år skulle tages billeder til revyplakaten for Kerteminderevyen 2020. En revy, der endte med at blive aflyst. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Bevar optimismen

Lige nu er det for ham blot vigtigt, at vi husker at være optimistiske.

- Det håber jeg også, at vores politikere husker, så de ikke panter så meget angst i vores hoveder, påpeger han.

Når julekomedien bliver opført på Tornøes Hotel, er der også tænkt over, hvordan det skal gribes an. Her bliver publikum inddelt i bobler, så du sidder sammen med folk, du kender, og der bliver afstand mellem bordene.

- Det er vigtigt, at folk ikke er bange for at gå i teatret, siger Farshad Kholghi.

- Jeg fornemmer også, at det er en befrielse for folk, når de får noget at grine af og kan tænke på noget andet.

Det er også derfor, at han og Lukas Birch i Kerteminde har valgt at satse på det fjollede.

- Det skal ikke være sådan, at folk sætter sig ned og tænker: Nu skal vi tænke over det her. Nej, det skal være sådan, at folk sætter sig og ser på to idioter, der render rundt og skaber sig på scenen med parykker på. Latteren og glæden er det vigtigste, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce