Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sommerens højdepunkt blev aflyst: Nu laver Jonas og vennerne deres egen Tinderbox

Med 22 kunstnere på musikprogrammet og barpriser på 0 kr., er de fire kammerater klar til tre dages "Dalby Bugt Festival" i fraværet af Tinderbox. Fra bagerst til venstre: Mikkel, Emil og Jonathan Vejbjerg og Jonas Kvist Jepsen. Foto: Christian Nordholt
Dalby Bugt Festival. Sådan har Jonas Kvist Jepsen og vennerne døbt den festival, de har arrangeret i sommerhuset ved Mesinge, som erstatning for sommerens aflyste Tinderbox.
Annonce

Mesinge: - Er der nogen, der kan køre mig til banegården, jeg vil gerne hjem, siger Jonathan Vejbjerg og tager sig opgivende til hovedet, da han endnu engang er ved at tabe stort i et spil ølbowling.

Med en brusende hvislen bliver en ny dåsebajer knappet op. Øllen skummer over, og bliver viftet af håndryggen med en hurtig bevægelse. Serpentiner og flag blæser i vinden, musikkens rytmer dunker ud af højtalerne fra den første af de intet mindre end 22 kunstnere, der optræder på festivalen.

Men en helt almindelig festival er det nu ikke. Den afholdes nemlig i et sommerhus ved Dalby Bugt. Deltagerne er fire kammerater. Kunstnerne optræder på fladskærms tv'et. Og der er ikke selskab fra berusede festivalgæster, men derimod fra en flok langhåret kvæg på marken ved siden af.

Festivalen indledes med det klassiske festivalspil øl-bowling, der gælder om at vælte modstanderens øldåser. Foto: Christian Nordholt

Festivalen er en erstatning for Tinderbox Festival, der skulle være løbet af stablen i Odense i netop disse dage, hvor Jonas Kvist Jepsen skulle have været afsted med sine kammerater de tre brødre Jonathan, Mikkel og Emil Vejbjerg. Men da statsministeren lukkede landet ned, blev festivalforberedelser erstattet med grædende smileys i vennernes facebookbeskeder.

- Jeg havde set frem til sol, øl og musik hele året. Festivalen sætter ligesom humøret for resten af ferien. Det er sommerens højdepunkt. Så hjertet sank lidt, da det blev aflyst, siger Mikkel Vejbjerg.

Annonce

Nik og Jay på musikprogrammet

Men Jonas tog sagen i egen hånd, og der gik ikke mange sekunder fra at Tinderbox var blevet aflyst, til han var i gang med at planlægge sin egen festival i familiens sommerhus ved Mesinge- under navnet "Dalby Bugt Festival".

- Det var bare så pissegod en oplevelse sidste år, så det kunne vi ikke undvære i år. Det er en lidt ironisk måde vi gør det på, mest fordi vi ikke kan undvære den stemning, der er til festival, siger Jonas Kvist Jepsen og understreger, at de nok ikke kommer til at stå og hoppe op og ned foran koncerterne på tv-skærmen med armene over hovedet.

På storskærmen i haven vises festivalens musikprogram, der består af koncerter fundet på internettet. Foto: Christian Nordholt

Scenen er sat i det lille sommerhus ved bugten, og naboerne er varskoet om den usædvanlige festivalaktivitet, der løber over hele weekenden.


Jeg havde set frem til sol, øl og musik hele året. Festivalen sætter ligesom humøret for resten af ferien. Det er sommerens højdepunkt. Så hjertet sank lidt, da det blev aflyst.

Mikkel Vejbjerg.


Vennerne har fastsat et musikprogram med 22 kunstnere, koncerterne vises på fladskærme på festivalens to scener - den ene i baghaven, den anden i stuen, hvor der er stillet an med laserlys og røgkanon.

- Jeg har forhandlet lidt med Nik og Jay, de kommer og spiller i aften, siger Jonas Kvist Jepsen spøgefuldt og udløser latter hos kammeraterne.

Der er lavet festivalarmbånd, pyntet op, indkøbt rigelige mængder alkohol, og på køleskabet hænger listen med de usædvanligt billige barpriser: "Øl, 0 kr., Jægerbombs, 0 kr. og vodka juice, 0 kr."

Barpriserne er de billigste hidtil set på festivaler - øl, drinks og shots 0 kroner. Foto: Christian Nordholt

- Jeg har gjort meget ud af det, så det føles som en rigtig festival. Den er med til at redde sommeren, for jeg har glædet mig til Dalby Bugt Festival i et par måneder nu, siger Jonas Kvist Jepsen.

Men selvom årets hjemmelavede festival bliver en succes, kan det ikke helt gøre det ud for Tinderbox.

- Vi håber, det her skide corona snart er ovre, så vi kan komme til Tinderbox i 2021. Hvor hyggeligt det her end er, kan det ikke erstatte den ægte vare, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce