Annonce
Kerteminde Ugeavis

Stor opbakning til landsdækkende affaldsinitiativ: Mie, Mimi, Mille og Mira deler deres skrald på facebook

Mira på 10 år finder sammen med sine søstre Mille på otte og Mira på fem skrald i naturen sammen med deres mor her midt i coronakrisen. De satser på at fortsætte arbejdet, når vi igen må dyrke fællesskabet, og de igen kan komme i skole og daginstitution. Privatfoto
Mie Krydsfeldt fra Kerteminde og hendes tre døtre er med i det landsdækkende fællesskab på facebook #skridtogskrald, hvor børn og voksne dyrker motion samtidigt med, at naturen holdes ren. På facebook deler de i gruppen billeder af de fulde skraldesække, de får med sig hjem på deres ture.
Annonce

Kerteminde: Det landsdækkende affaldsinitiativ #skridtogskrald har fået mange borgere landet over til at bevæge sig ud i naturen med poser under armen for at jagte skridt og skrald.

Mie Krydsfeldt fra Kerteminde og hendes tre døtre, Mimi på 10 år, Mille på otte og Mira på fem, er fire af dem, der bakker op om bevægelsen #skridtogskrald, som her under coronakrisen er opstået som en del af det landsdækkende motionsprojekt, "Bevæg dig for livet." Projektet skal motivere alle danskere til at være mere fysisk aktive.

- Vi er primært med i "skridt og skrald-gruppen," fordi jeg har nogle meget omsorgsfulde piger, som holder meget af naturen. Vi bruger naturen meget og forarges meget over, hvad man kan finde af ting derude, som folk har smidt, fortæller Mie Krydsfeldt.

Til dagligt arbejder hun som lærer på Langeskov Skole, men i disse dage er hun som så mange andre hjemmearbejdende. #skridtogskrald-konceptet passer derfor også godt ind i hendes og børnenes tilværelse lige nu, hvor der midt i lektier og arbejde er brug for noget adspredelse og frisk luft.

Da hun opdagede, at facebook-gruppen #skridtogskrald var blevet oprettet, tænkte hun derfor: God idé.

- Vi havde faktisk lige været et sted, hvor der lå et gammelt, forfalden hus. Omkring det hus var der ophobet en masse skrald, og det havde vi samlet op og taget med hjem.

Annonce

Finder også pantflasker

Derfor besluttede hun sig for, at hun ville med i den gruppe sammen med sine piger.

- Min datter synes, at det er træls, at der ligger den slags skrald i naturen, forklarer Mie Krydsfeldt og fortæller, at datteren ofte går og leder efter pantflasker i naturen, så hun kan få en lille skilling.

- Derfor er vi blevet enige om, at når man alligevel går og leder efter pantflasker og bukker sig ned efter dem, kan man ligeså godt tage det andet, der også ligger der, forklarer hun og fortæller, at når hun og hendes døtre kommer hjem fra deres ture i naturen, sørger de for at få sorteret i affaldet, så flasker og metal bliver sorteret fra.

Den første tur, som de tog på under #skridtogskrald-fanen, var ved Sybergland i Kerteminde, hvor de formåede at fylde nogle affaldssække.

Det er ikke altid, at der ligger så meget affald i villakvarterne, men derimod oplever Mie Krydsfeldt, at der ligger meget skrald langs de større veje.

- Det er typisk, hvor folk taber det fra deres trailere eller ødsler det ud ad vinduet. Der ligger virkelig meget, så det er bare med at komme i gang med at fjerne det, lyder hendes opfordring.

Annonce

Husk skraldsækken

Hun fortæller, at hun og pigerne skal have mere end blot en bærepose med, selv hvis de kun går en halv time.

- Har man ikke en sæk med, skal man hjem hurtigt, understreger hun og fortæller, at der ofte ligger nogle store ting i naturen.

- Det er ikke bare slikpapir. Vi fandt eksempelvis et gummiaggregat, som sikkert har siddet i en vaskemaskine, og vi har også fundet en cykelkurv.

Faktisk har mor og døtre også fundet en mobiltelefon.

- Sådan én er jo bestemt heller ikke god at have liggende i naturen. Den lå inde i et krat, hvor disse pantflasker også ofte ligger, fortæller Mie Krydsfeldt.

Hun fortæller, at hun og hendes piger har haft mange teorier om, hvordan den er havnet der.

Selv om #skridtogskrald-gruppen egentlig er opstået i kølvandet af, at coronavirussen dukkede op, regner Mie Krydsfeldt og hendes piger med at fortsætte med at finde skrald i naturen, efter statsminister Mette Frederiksen (S) igen åbner skoler og daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce