Annonce
Kerteminde Ugeavis

Sygdom tvang Stine væk fra frisørfaget: Nu skaber hun håndlavede saksetasker i læder

Stine Hallgren tilbringer mange timer i sit værksted, hvor hun hele tiden forsøger at forfine sine klippetasker. Foto: Mette Louise Fasdal
For seks år siden stoppede 42-årige Stine Hallgren fra Kerteminde som frisør. I dag har hun fundet en anden måde, hvor hun stadig er i kontakt med sit oprindelige fag.

Kerteminde: Nogle gange sker der ting, der tvinger os til at tage livet op til revision. Vi holder tilværelsen ud i strakt arm, kigger nærmere på den og kommer frem til, at der skal ske noget nyt.

Sådan var det også for 42-årige Stine Hallgren fra Kerteminde. Efter 15 år som frisør tvang sygdom hende væk fra frisørsalonen for seks år siden. Hun besluttede, at hun var nødt til at lægge saks og kam væk og finde et arbejde, hvor arbejdstimerne ikke hobede sig op uge efter uge.

Det fandt hun hos Claus, der bor i Kolding og har muskelsvind. Nu har hun døgnvagter som hans handicaphjælper, og hun har samtidigt fået mere tid til sig selv.

Annonce

Stine Hallgren blev frisør, fordi hun kan lide at være kreativ. Egentlig tog hun oprindeligt turen fra Aarhus, hvor hun stammer fra, til København for at studere design, men tilfældigt endte hun i stedet med at være kreativ ved at klippe folks hår til nye frisurer.

- Det giver mig bare noget at kunne skabe noget, siger Stine Hallgren og fortæller, at hun blandt andet selv syr sit eget tøj ind i mellem.

Duften af læder

Efter hun er stoppet som frisør, har hun nu fundet en anden måde, hvor hun er kreativ og stadig er i kontakt med frisørfaget. For nu skaber hun klippetasker i læder.

En frisørs udstyr koster mange penge. Derfor er klippetasker ofte populære. Foto: Mette Louise Fasdal

- Jeg har været en rigtig ridepige og har altid godt kunne lide duften af læderet i sadelrummet på rideskolen, fortæller hun.

Blå bog

Stine Hallgren er opvokset i Aarhus.

Hun blev uddannet frisør i København og nåede at være i faget i 15 år, inden hun stoppede. På det tidspunkt arbejdede hun i en salon i Aarhus.

Hun har de sidste seks år været handicaphjælper for en mand i Kolding.

I dag bor hun i Kerteminde med sin mand, hans to piger og parrets to hunde.

Det var derfor også lysten til at beskæftige sig med det materiale, der for år tilbage gav hende mod på at deltage i et ugekursus på Designhøjskolen Højer. Her lærte hun forskellige teknikker med kernelæder, og hun stiftede bekendtskab med englænderen, Nigel Armitage, der blev hendes guru inden for arbejdet med læder.


Jeg har været en rigtig ridepige og har altid godt kunne lide duften af læderet i sadelrummet på rideskolen.

Stine Hallgren


Derfor ramte hendes mand, Søren, også plet, da han i kærlighedsgave gav hende et tre dages  én-til-én-kursus med Nigel Armitage i England.

- Her kom jeg simpelthen i himlen. Der var jo værktøj overalt, og jeg fik mulighed for rigtigt at nørde og lærte, hvordan jeg får det til at se lækkert ud, forklarer hun.

Stine Hallgren har sit eget stempel til sine tasker. Stemplet er med en bulldog og et anker. Foto: Mette Louise Fasdal

Herefter tog Stine Hallgrens lyst til at beskæftige sig mere med læder fat.

Annonce

Den første klippetaske

Som frisørelev fik hun selv en klippetaske i læder af sin mor, hvor hun kunne have styr på alt sit klippegrej, der hurtigt løber op i en værdi af 20.000 kroner.

Klippetasken blev slidt op, og det lykkedes hende aldrig at finde én igen, der matchede den kvalitet, hun havde haft.

Derfor besluttede hun at skabe sådan én selv. Siden er det blevet til mange, og hun har også endelig fundet modet til at vise dem frem og begynde at sælge dem.

- Jeg er ret perfektionistisk. Det har været vigtigt for mig, at det hele var i orden, og jeg vil også hellere sælge én end 15 for at være sikker på, at kvaliteten er i orden, forklarer hun.

Nu sælger hun sine klippetasker under sit eget brand "Hallgren Leather" på Facebook og på Instagram og arbejder også på at få en hjemmeside.

Annonce

Unik taske

Hun fortæller, at hendes koncept indebærer den service, at hun tilpasser hver taske til kunden. Det vil sige, at man selv vælger hvor mange sakse og andet grej, der skal være plads til, og man selv bestemmer farven og kommer med sine personlige mål.

Stine Hallgren hamrer til, når hun skal stemple sine tasker. Det er ikke alle beboere i huset, hvor hun bor, der er vild med det, når hun går i gang med det arbejde. Foto: Mette Louise Fasdal

- På den måde er hver taske unik, understreger Stine Hallgren.

Folk kan også få deres navn stemplet på tasken. I forvejen bærer taskerne Stine Hallgrens eget stempel med én bulldog og et anker. En bulldog, fordi hun selv har to af den slags hunde, Fila og Wilma, og et anker, fordi hun og hendes mand er sejlere.

Prisen på en taske ligger på mellem 1800 og 3800 kroner.

Siden november har hun og hendes mand boet i Vestergade i Kerteminde, hvor hun har fået indrettet sit eget værksted i kælderen. Her tilbringer hun mange timer.

Stine Hallgren ved godt, at klippetasker henvender sig til et smalt segment, men det er det, hun lige nu satser på. Derfor siger hun også nej, hvis der er nogle, der kommer og spørger, om hun kan lave almindelige tasker.

Stine Hallgrens personlige stempel. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Annonce