Annonce
Kerteminde Ugeavis

Tøjbutik i nye klæder: Jane glæder sig til at åbne midt i byen - salget går allerede forrygende

Butik Ilskov åbner i nye lokaler i Kerteminde. Foto: Helle Kryger
Butik Ilskov er nu flyttet i nye rammer - en fredet bygning fra 1673 midt i Langegade. Kunderne tripper allerede for at komme ind. - Den mængde mennesker, der kommer forbi vinduerne her, er helt vildt, siger hun.

Kerteminde: - Undskyld. Den, der vinterjakke, må jeg få lov at se lidt nærmere på den?

En kunde banker forsigtigt på døren og stikker hovedet indenfor.

- Det er fordi, jeg var henne og prøve den lige før, det hele blev lukket ned, og så har jeg tænkt på den lige siden.

Det er ikke kun indehaveren af Butik Ilskov, Jane Nielsen, der tripper for at åbne sin tøjbutik i de nye rammer midt i Kerteminde, når resten af Danmarks mindre butikker får lov at åbne mandag den 1. marts. Kunderne står nærmest på spring udenfor hoveddøren.


Den mængde mennesker, der kommer og ser vinduerne her i forhold til før, er simpelthen helt vildt.

Jane Nielsen, Butik Ilskov


Jane Nielsen modtager betalingen på mobilepay, så Gitte Andersen kan få sin nye jakke med hjem til Revninge. Hun satser på, at den passer.

- Da jeg var færdig med at flytte det meste herop i de nye lokaler, skrev jeg en seddel på døren, at de kunne henvende sig på sms og i døren, og det salg er simpelthen gået forrygende. Den mængde mennesker, der kommer og ser vinduerne her i forhold til før, er simpelthen helt vildt, fortæller Jane Nielsen.

Annonce

Efterår og forår flyder sammen

Hun er indehaver af Butik Ilskov og har flyttet sin butik fra den nordlige del af byen ind til hjertet af Kerteminde. I en fredet bygning fra 1673, hvor der tidligere var tandlægeklinik. Bygningen har været igennem den helt store renovering, og nu mangler der stort set kun et gelænder på fortrappen samt facademaling.

Gitte Andersen fik fredag den vinterjakke med hjem, som hun har ønsket sig siden nedlukningen. Foto: Helle Kryger

Butik Ilskov åbner med det helt store udsalg. På hylder og bøjler hænger der stadig efterårstøj og vintertøj i mørke nuancer fra Danmark lukkede ned i december, men de glade forårsfarver er godt på vej, forsikrer Jane Nielsen.

- Lige nu vælter det bare ind med varer i friske forårsfarver. En virkelig flot palet. De er bestilt for et halvt år siden, og nu skal vi bare have fundet ud af, hvordan vi får dem fordelt i butikken og mixet rigtigt med efterårstøjet. Normalt kommer forårsvarerne i januar, men i år har meget jo været anderledes, fortæller Jane Nielsen.

Et nyt ansigt er kommet til, siden Butik Ilskov lukkede ned i de gamle lokaler. Merete Geisler har tidligere arbejdet hos en anden tøjbutikken Svane nede ad gaden.

Det banker igen på døren, og endnu en kunde stikker hovedet ind.

- Undskyld, har I stadig de der leggings?

Merete Geisler træder til med det samme.

Når butikken, der breder sig over 80 kvadratmeter åbner rigtigt den 1. marts, må der være op til fire personer af gangen. De kan næsten ikke vente.

- Jeg har et rigtig godt personale, så jeg glæder mig bare, til vi alle sammen er i gang igen, siger Jane Nielsen.

Butik Ilskov åbner med udsalg af efterårs- og vintertøj, og foråret er også flyttet ind. Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Debat: Tåbeligheder kender tilsyneladende ingen grænser - heller ikke i Måle

Annonce