Annonce
Kerteminde Ugeavis

Tid til influenzavaccination: Sådan gør lægerne i år

Arkivfoto: Roland Petersen
For at minimere smittefaren for både patienter og personale vaccinerer de praktiserende læger nu for influenza på en lidt anden måde.

Nu er det tid til at få den årlige influenza-vaccination, og normalt plejer det at være muligt bare at dukke op hos sin praktiserende læger for at blive vaccineret. Det er det ikke i år. For at mindste smitterisikoen i en corona-tid er lægerne nemlig nødt til at gribe det an på en anden måde.

Du kan her læse, hvordan nogle af dem hver især gør i år.

1 Lægerne Schmidt og Bornebusch, Kerteminde

Her skal patienterne booke en tid på forhånd, og når de kommer, skal de vente uden for lægehuset. På den måde sidder der ikke for mange i venteværelset. Herefter bliver patienterne kaldt ind efter tur. De kommer ind af en dør og bliver lukket ud af en anden, når vaccinationen er overstået. På den måde sikrer lægerne også, at der ikke er for mange på én gang.

I lægehuset fortæller man, at folk er rigtig gode til at ringe og spørge. De dukker ikke bare op, som der ellers var kutyme før coronaen.

2 Lægernes Hus, Langeskov

Her skal du ikke booke nogen tid på forhånd, men der er dog udvalgte datoer, hvor du skal møde op, hvis du skal vaccineres. Det er tirsdag 6. oktober, onsdag 7. oktober og onsdag 21. oktober og foregår mellem klokken 12.30 og 16. 

Er du dårligt gående, er det muligt at blive i din bil. Så kan du blive vaccineret her.

3 Munkebo Lægehus

Tidsrummet, hvor der vaccineres, er mellem klokken 11 og 12. Der skal bestilles tid på forhånd. Da man heller ikke her ønsker at få mange ventende patienter i venteværelset, er det muligt at blive vaccineret i sin bil, hvor der kommer en læge ud til bilen. Ellers skal man blot dukke op til det aftalte tidspunkt og stille sig ved bagdøren til lægehuset. Her bliver patienterne hentet ind enkeltvis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce