Annonce
Kerteminde Ugeavis

Trekking rammer tidens trend

Vandrerferier i storslået natur er en lise for både krop og sjæl. Foto: Kehlet
Vandreferier er sunde, smukke og klimavenlige oplevelser. Derfor er treksport og outdoor i vækst.
Annonce

Hiking og trekking er to varianter af en sportsgren, som oplever markant øget interesse og opmærksomhed i disse år, og det er ikke så sært:

Her får du en god vandretur og kombinationen af frisk luft og god motion i smukke omgivelser. Der er tid til fordybelse og tavshed eller rummet for den dybe samtale – og så har det tilmed mulighed for at være relativt klimaneutralt, idet du rejser til fods.

Der er ikke helt enighed om definitionerne på de to former for udendørs oplevelse. Nogle siger, at de korte ture er hiking, og at overnatninger gør det til trekking, mens andre definerer forskellen som at gå ad en rute (hiking) eller selv skabe sin vej (trekking). Atter andre lader tilgængeligheden definere det – de nemmeste ruter er hikes, de sværeste er treks.

Uanset er det en sportsgren, som har fat i mange, og der er mange ikoniske ruter, man kan prøve af. Det kan være Den Kinesiske Mur, GR20 på Korsika, basecamp trek i Himalaya eller Caminoen i Compostela.

Meget mindre end Caminoen kan dog sagtens gøre det. Herhjemme er de jyske Hærvejsstien eller Gendarmstien meget populære. Og Stevns Klint Stien og Klosterruten på Sjælland er også populære mål for trekkere og hikere, og så er der selvfølgelig Camønoen, som runder Møn, Bogø og Nyord.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce