Annonce
Kerteminde Ugeavis

Uden skole og venner er dagene lange: Red Barnet spredte glæde i 50 hjem

Red Barnets "Kreakasser" blev taget imod med begejstring, og det nye legetøj blev straks taget i brug. Foto: Dorthe Jensen
Frivillige fra Red
Annonce

Nordøstfyn: En frivillig fra Red Barnets lokalforening i Kerteminde har meldt sig som hjælper.

Han skal bringe ”Kreakasser” ud til sårbare og trængte familier i Kerteminde kommune. Han er sat i stævne på Kerteminde Byskoles parkeringsplads lørdag over middag. Her fylder han bilen med kasser, poser og potteplanter og kører ud til seks familier. En stor kasse, en tung pose og en blomst bliver placeret på trappestenen ved første adresse. Han ringer på døren, og en mor med sin lille dreng ved hånden lukker op.

- Goddag, jeg kommer fra Red Barnet og har nogle pakker med til jer, siger han.

- Jubi, lyder det fra den lille dreng, og hans øjne kigger intenst på pakkerne. Han glæder sig tydeligvis til at se på sagerne. Moderen takker og smiler.

Chaufføren fortsætter til næste adresse. En pige og en dreng hopper af begejstring og jubler:

- Vi har glædet os hele dagen, til I skulle komme. Vi kunne næsten ikke vente. Mange tak.

Således fortsætter chaufføren sin tur, og han møder glade, forventningsfulde og taknemmelige børn og voksne hele vejen rundt.

I weekenden fik 95 børn - fordelt på 50 familier i Kerteminde Kommune - en lignende overraskelse.

Red Barnets lokalforening, Kerteminde havde i samarbejde med Projekt Plads til Alle besluttet at række en hjælpende hånd til sårbare og trængte familier i kommunen.

"Kreakasserne" blev pakket med blandt andet spil, sytøj, malerbøger, puslespil og bolde. Alt sammen materiale som skal give familiernes børn mulighed for en sjov og meningsfuld beskæftigelse i en tid, hvor fritidsaktiviteter og socialt samvær med kammerater ikke lader sig gøre grundet Corona-situationen. Ligeledes fik familierne en stor pose med lækkerier til at forsøde tilværelsen med, samt en lille potteplante.

Indholdet i kasser og poser var dels finansieret af Red Barnets Lokalforening, som havde handlet i kommunen og dels af nogle af de forretningsdrivende.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce