Annonce
Kerteminde Ugeavis

Vågn op i naturen: Nye shelterpladser klar i den fynske natur

De tre sheltere på den nye shelterplads i Kølstrup har plads til samlet 16 overnattende gæster. Foto: Mette Louise Fasdal
19 nye shelterpladser er nu klar til at tage imod gæster ved den nordfynske kyst. To af shelterpladserne ligger i Kerteminde Kommune, og der er flere på vej.
Annonce

Nordøstfyn: Nu kan du krybe i soveposen og lægge dig godt til rette i et shelter i Kølstrup, mens stjernerne blinker frem på himlen ovenover. For på en ny shelterplads i Kølstrup er tre arkitektegnede sheltere nu klar til at tage imod overnattende gæster.

Shelterpladsen er en del af shelterprojektet "Blå Støttepunkter," som er et projekt, der har været undervejs siden 2015 med moderne sheltere fordelt langs den fynske kyst i kommunerne Assens, Middelfart, Nordfyn, Nyborg og Kerteminde.

Mange sakse var i aktion, da shelterpladsen i Kølstrup blev indviet - (tv) Michael Martin Jensen, formand for Friluftrådet på Fyn, Kerteminde Kommunes borgmester Kasper E. Olesen, Nordfyns Kommunes borgmester Morten Andersen, Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs, Carsten Petersen fra LAG MANK, borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen. Foto; Mette Louise Fasdal

19 nye pladser på det nordlige Fyn står nu klar, og det blev mandag under smuk juni-sol og i lidt halvstrid vind markeret ved shelterne i Kølstrup af borgmestrene fra de fem kommuner. Borgmestrene tog hver sin saks i brug, da den røde snor til pladsen skulle klippes.

De nye pladser er en videreførelse af et succesfuldt initiativ på Sydfyn, hvor der ved kysterne  omkring Det Sydfynske Øhav i 2015 blev opsat moderne stilrene sheltere. Med de nye shelterpladser er der nu mulighed for overnatning hele vejen rundt om den fynske kyst.

Annonce

Problemer med lovgivning og lodsejere

Undervejs er shelterprojektet på det nordlige Fyn stødt på nogle bump, for der har været problemer med naturlovgivningen, der administreres meget restriktivt af Kystdirektoratet, og for Kertemindes vedkommende kom dertil, at lodsejerne ikke var interesserede i at have naturturister på deres matrikel.

Men nu står to shelterpladser klar i Kerteminde Kommune - i Kølstrup og på Langø på Hindsholm, og det glæder Martin Køhl Søholm, biolog ved Kerteminde Kommune.

Han fortæller, at der lige nu er flere sheltere på vej i kommunen - ved Boels Bro, Munkebostien og i Drigstrup.

Formand for Kølstrup Sogns Beboerforening, Torben Larsen, glæder sig over den nye shelterplads i landsbyen. Han håber, at det kan tiltrække flere til området. Foto: Mette Louise Fasdal

Martin Køhl Søholm håber, at der er flere lodsejere derude, som vil lægge jord til, at der opføres flere sheltere.

De fem kommuner, der er med i "Blå Støttepunkter, har tilsammen investeret fem millioner kroner i projektet. Desuden er der også kommet støttepenge fra områdets LAG-puljer, Friluftsrådet og Nordea-Fonden.

Shelterne skal bookes på bookenshelter.dk, og som Henrik Lehmann Andersen, der er administerende direktør i Nordea-Fonden slog fast i sin indvielses-tale:

- Det kan sagtens være de samme mennesker, der søger naturoplevelser nogle dage, og som så bruger de gode hoteller og de fine restauranter andre dage.

Dermed kan de nye sheltere komme mange til gavn.

Naturvejleder i Kerteminde Kommune, Rikke Molin, indviede også bålpladsen med en flok lokale piger. Der blev lavet bålpandekager. Foto: Mette Louise Fasdal

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce