Annonce
Kerteminde Ugeavis

Vaffelhuset gør status efter shitstorm: - Jeg har aldrig prøvet sådan noget før

I øjeblikket må der kun være to kunder af gangebn i Vaffelhuset i Kerteminde, og derfor har Jan Møller lige nu ikke den samme kundestrøm, som han plejer. Foto: Mette Louise Fasdal
Indehaver af Vaffelhuset i Kerteminde, Jan Møller, modtog en del vrede kommentarer på facebook, da han i slutningen af marts oplyste, at han åbnede sin forretning midt i coronakrisen. Heldigvis endte der alligevel med at komme mere love end shit i hans retning, fortæller han nu.
Annonce

Kerteminde: - Vi håber, at jeres is smelter, og vaflerne bliver bløde.

Dommedagsprofetierne flød i en lind strøm ned over Vaffelhuset i Kerteminde, da det populære ishus i slutningen af marts meddelte på facebook, at det 28. marts tog hul på sin 25. sæson.

Egentlig var det meningen, at isbutikken ville have åbent 21. marts, men da den danske statsminister kort før havde lukket Danmark ned for at mindske coronasmitten, valgte Jan Møller at udskyde åbningen.

Da han havde rådspurgt sig med myndighederne, besluttede han sig alligevel for at åbne Vaffelhuset ugen efter. Det meddelte han på facebook, og så flød facebook ellers over med vrede kommentarer.

Blå bog

Jan Møller, 49 år og bor i Salby.

Opvokset i Midskov på Hindsholm.

Gik i skole i Mesinge og i Dalby.

Uddannet landmand.

Ismand i Vaffelhuset i Kerteminde siden 1. marts 1996.

Gift med Tina Hansen.

Parret har sammen fire børn i alderen 13 til 21 år. Derudover er de også plejeforældre til to børn på to og seks år.

Annonce

Påvirket og irriteret

To måneder efter, at Vaffelhuset åbnede, kan Jan Møller nu gøre status.

Han husker, at det var hårdt at åbne med al den negativitet, der skvulpede over på nettet og dukkede op som opringninger, sms'er og beskeder på hans egen private messenger.

- Jeg har aldrig prøvet sådan noget før, så jeg blev selvfølgelig påvirket og irriteret over det, forklarer han og fortæller, at der heldigvis også kom positive tilkendegivelser.

- Det er jo kun en lille procentdel, der giver den gas på nettet, og jeg oplever faktisk, at de mange beskeder på facebook gjorde, at folk bakkede mere op.

Der må lige nu - i disse corona-tider - kun være to kunder ad gangen inde i Vaffelhuset, og det betyder, at der ikke er det samme kundeflow i isforretningen. Det kan ismanden godt se på sin omsætning, for han har omsat for mellem 30 og 40 procent mindre, end han plejer i marts og april.

Annonce

Vogn på havnen

De seneste uger har han forsøgt sig med et nyt tiltag. Vaffelhuset har nemlig en vogn, som kan rulles ud i sommerlandet og lange is over disken. Derfor har Jan Møller på hellig - og weekenddage sat sin isvogn op ved Renæssancehavnen i Kerteminde, og det er blevet taget godt imod.

- Der er folk, der er kommet kørende forbi og har rullet vinduet ned og råbt: Godt initiativ.

- Det fungerer også fint, at folk kan købe is på den ene side og så sidde med tæerne i vandet på anden side, men det kan være svært at planlægge, hvornår det passer bedst at sætte vognen op. Vejrudsigterne kan jo hurtigt skifte, og jeg skal også sørge for at have sat folk på til at passe vognen, forklarer Jan Møller.

Oprindeligt er han uddannet landmand, men så bød muligheden sig lige pludselig for, at han kunne få lov til at købe Vaffelhuset i Kerteminde, og så slog han til sammen med sin kone, Tina Hansen.

- Jeg synes nærmest, at vi arbejdede altid dengang, siger han med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce