Annonce
Kerteminde Ugeavis

Vejen til fremtiden

Valget af videregående uddannelse kan være svært. Tegning: Jens Nex
Annonce

Endnu engang står jeg overfor et kæmpe stort valg: Valg af videregående uddannelse.

Da jeg skulle vælge imellem hvilken gymnasial uddannelse, jeg ville have, følte jeg også, det var et svært valg. Jeg vidste, jeg ville på gymnasiet, men jeg vidste ikke, hvilken vej jeg ville gå.

Nu når jeg er færdig med gymnasiet, står jeg overfor et endnu større valg. Dette valg er netop vejen til, hvad jeg skal foretage mig i fremtiden. Valget, der ender ud i, hvilke muligheder, jeg har for bestemte jobs i fremtiden. Det er et svært valg. Jeg har jo ikke lyst til at bruge tre til fem år på at studere noget - også finde ud af, at det ikke er noget, jeg gerne vil, og derfor skal starte forfra.

Selvfølgelig kunne jeg vælge at tage et ekstra sabbatår for at prøve at finde ud af det, men jeg tror ikke, at jeg uanset hvad vil føle, at jeg har valgt den rigtige uddannelse, der vil altid være en lille tvivl. Samtidig vil jeg også bare gerne i gang med at studere igen. Det kan jeg godt mærke, at jeg har manglet.

Jeg har manglet at skulle ses med de samme mennesker hver dag og at have noget at skulle stå op til hver dag samt fordybe sig i noget, der virkelig interesserer én, og som kan give én en god fremtid. Så jeg er meget afklaret med mig selv, at jeg skal i gang med at studere igen.

Jeg kommer nok også til at møde noget modstand, som corona har været skyld i, og derfor kan munde ud i, at jeg ikke kommer ind på den uddannelse, jeg vælger som min førsteprioritet. Mit gennemsnit fra gymnasiet er bestemt ikke dårligt, men jeg kan være nervøs for, om dem der bliver studenter i år vil klare det endnu bedre og dermed have indflydelse på, om jeg kommer ind på mit drømmestudie.

Hvis jeg havde haft kun tre eksamener på det sidste år i gymnasiet i stedet for de syv, jeg havde, kunne jeg bestemt have klaret det bedre. Det kræver en masse tid og energi at skulle igennem syv eksamener fremfor tre, og det bekymrer mig derfor lidt, om de kommende studenter kommer til at stå i vejen for mig. Jeg har heldigvis flere uddannelser, jeg overvejer, og derfor tænker jeg, at jeg nok skal ende med at komme ind på en af dem. Jeg er stadig ung, og jeg har hele livet foran mig, så jeg tror, at hvis man har viljen til det, skal det nok resultere i, at man får et job, som man kan se sig selv i, og som man er tilfreds med, også selvom man måske skal møde nogle bump på vejen.

Kamilla Damgaard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce