Annonce
Kerteminde Ugeavis

Winnie åbner skobutik midt i coronakrisen: Sønderjysk kaffebord og barista til åbningen er droppet

Winnie Sørensen har en solid erfaring inden for skobranchen med sig i bagagen. Derfor tør hun også at springe ud som selvstændig. Foto: Mette Louise Fasdal
Coronakrisen kradser, og flere butikker i Kerteminde har besluttet at lukke ned foreløbigt i 14 dage. Alligevel holder Winnie Sørensen fast i at åbne sin skoforretning "Twenty20" i Langegade 28. marts.
Annonce

Kerteminde: Det sønderjyske kaffebord og baristaen er droppet, men ellers agter Winnie Sørensen fortsat at åbne "Twenty20" - den skoforretning, som hun nu i flere måneder har planlagt at åbne i Kerteminde lørdag 28. marts.

- Det er stadig min plan. Med mindre regeringen siger, at jeg skal noget andet, siger hun med et smil.

- Det bliver så bare ikke den store kundemængde, jeg kan lukke ind på én gang. Jeg forestiller mig, at jeg lige nu vil lukke fire ind af gangen, forklarer hun.

Mens flere butikker i Kerteminde nu har besluttet, at de ville lukke ned i mindst i 14 dage på grund af coronaen, går Winnie Sørensen i den anden retning.

I disse dage går hun og sætter varer på plads i sin skoforretning, som hun har indrettet i de lokaler, hvor Stilling te - og designbutik indtil begyndelsen af året holdt til.

Hun synes, at hun er nødt til at bevare noget optimisme og holde fast i den plan, hun hele tiden har haft.

Indtil fredag 13. marts har hun i en tid kørt dobbelt-job, for imens hun har gjort skobutikken klar til at åbne, har hun passet sit job som sælger ved det østrigske skofirma, Legero. Her har hun arbejdet de sidste syv år.

Nu satser hun så på at blive selvstændig med egen skobutik - og navnet "Twenty20," som butikken er blevet navngivet, er udelukkende valgt, fordi det netop er i 2020, at forretningen åbner.

I "Twenty20" er der et loungeområde, hvor den tålmodige mand, der er kommet med på skoshopping med fruen, kan sætte sig og vente. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Åbner også webshop

- Jeg har faktisk altid gerne ville have min egen butik, fortæller hun og understreger, at hun også synes, at Kerteminde, som hun har boet i siden 1998, fortjener en skobutik.

I december 2018 besluttede Maria Nielsen, der i over 10 år havde drevet Amanda Sko i Vestergade i Kerteminde, at hun ville lukke sin forretning. Hun følte, at nethandlen langsomt havde kvalt hendes forretning.

Winnie Sørensen har en tro på, at hendes skoforretning nok skal klare krisen, der kradser og er klar til de udfordringer, der måtte dukke op.

Ved siden af sin fysiske forretning i Langegade åbner hun også en webshop.

- Det bliver man nødt til i de her dage, hvor detailhandlen er udfordret, pointerer hun.

Hun håber også at kunne overleve på, at hendes forretning kun sælger sko til voksne, der vil have sko af god kvalitet og af bæredygtige materialer. Sko, som flere måske ville køre til Odense for at købe. Hendes udvalg i forretningen skulle gerne lokke de lokale kunder til og fastholde dem i byen, mener hun.

Annonce

Mor hjælper til

Winnie Sørensen, der oprindeligt er fra Haderslev, er udlært inden for sko ved Holst Sko i Vejle og har praktisk talt fået skobranchen ind med modermælken. Hendes mor Sonja har nemlig i over 20 år arbejdet ved Ecco-sko.

Mor Sonja står også klar til at hjælpe i forretningen i Langegade, hvis der skulle være behov for det, fortæller den kommende butiksindehaver.

Hun forklarer, at hendes forældre for en tid rykker fra deres hus i Haderslev til Kerteminde Camping med deres campingvogn, så kan hendes mor være tæt på, hvis der er brug for hendes hjælp og ekspertise.

Winnie Sørensen lægger nemlig vægt på, at kunderne skal have en professionel vejledning, og derfor vil hun også helst have folk ansat i butikken, der ved, hvad de taler om, når de skal rådgive kunderne.

Lige nu har hun derfor sin mor i baghånden, og Kirsten Stemann, der tidligere har haft skoforretning i Kerteminde, vil også træde til, når der er behov for det.

Her i begyndelsen vil det dog kun være Winnie Sørensen selv, der står i forretningen, mens de andre kan være backup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce