Annonce
Kerteminde Ugeavis

Yoga i Great Northern Yoga Studio: Bare kom som du er

Yogalærer Sharon Bowen sørger altid for at tilpasse yogatimen efter det niveau, deltagerne er på. Foto: Nils Svalebøg
I Great Northern Yoga Studio er der hver uge 15 forskellige yogahold, og du behøver ikke at være golfspiller eller have et medlemsskab af golfklubben for at booke en yogatime.
Annonce

Kerteminde: - Træk vejret dybt ind - helt ned i maven og pust langsomt ud.

Med rolig stemme guider yogalærer Sharon Bowen deltagerne på holdet i yin yoga. Stille musik strømmer ud af højtalerne i rummet.

Klokken er 12.30 på en mandag i november i Kerteminde. Udenfor er der knald på efterårets farver og udsigt ud over Sybergland og golfspillere på Great Northerns golfanlæg.

Vi er i et af de to Great Northern Yoga Studios, hvor der hver dag er forskellige yogahold, du kan gå ombord i.

For yoga-timerne er for alle - og på ingen måde kun forbeholdt folk, der spiller golf.

Yoga i Great Northern Yoga Studio

Hver uge tilbyder Great Norhern Yoga Studio 15 hold.

Hatha Yoga, Flow Yoga og Yin Yoga er nogle af de otte forskellige yoga-typer, der tilbydes hver uge.

Hvert hold varer 60 minutter.

Yogalærerne tilpasser hvert hold til deltagerne. Derfor er der både plads til begyndere og øvede på holdene.

Aldersgrænsen for at være med på holdene er - som til Great Northern Spa - 16 år. Der er ikke nogen øvre aldersgrænse.

Annonce

Bare drop ind

Yogalærer Sharon Bowen fortæller, at det sker, at der er folk, der ser Great Northern Spa udefra og tror, at det er en "lukket klub."

- De kan jo godt se, at det har kostet nogle penge at bygge det, og der er tænkt over hver en detalje. Så tænker mange: Det har vi ikke råd til, fortæller Sharen Bowen.

Men en yogatime i Great Northern Yoga Studio koster 100 kroner, og det er faktisk nogenlunde den samme pris, du betaler for at droppe ind til yoga andre steder, understreger hun.

Annonce

Fleksibelt og luksusiøst

En af dem, som ikke spiller golf, men gerne dropper ind til en yogatime, når hun har mulighed for det, er Lene Møller fra Kerteminde.

På denne mandag er det lykkes hende at finde plads i sit arbejdsprogram til en time på yogamåtten.

Lene Møller har købt et klippekort til 850 kroner, som giver hende mulighed for at dyrke yoga 10 gange.

- Med klippekortet gør det det meget fleksibelt for mig. Så kan jeg booke en time, når det passer mig. Det er jo nogle fantastiske rammer, der er her. Det, der kig ud over landskabet giver også bare en ro, forklarer hun og kigger ud ad de store vinduer i yogasalen, hvor solen lyser efterårets mangefarvede pletmaleri op.

Lene Møller synes også, at det er rart, at hun ikke behøver at medbringe noget til yoga - eksempelvis et håndklæde, hvis hun skulle få behov for et bad efter timen. For selv om yoga ofte består af blide og flydende bevægelser, betyder det ikke, at du helt kan undgå at komme til at svede.

Når du dukker op til en yogatime i Great Norhern Yoga Studio, skal du blot sørge for at have noget behageligt tøj på, som du kan bevæge dig i. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Hygge før og efter yoga

Med en klangmeditation sluttes yin yoga-timen af, og udenfor yogasalen står der te klar til deltagerne på holdet. Så kan man sidde og lande efter timen. Flere sidder også og småsludrer lidt, inden timen går i gang, fortæller yogalæreren.

- Det er jo bare hyggeligt. På den måde er det som om, at de lige sidder og finder roen, inden yogaen begynder, og bagefter sidder de lige og mærker roen, inden de skal videre ud i verden.

Det er Lene Møller enig med yogalæreren i. Hun synes også, at der er lidt ekstra forkælelse over den kop te, der venter, inden hun atter går ind i omklædningsrummet og gør sig klar til at forlade Great Northern for denne gang.

Du skal ikke medbringe noget til yogatimerne. Great Northern Yoga Studio har alt, hvad du skal bruge. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Føl dig tryg

Hos Great Northern Spa er det vigtigt at skabe rammerne for, at folk også føler, at de kan give slip på sig selv, når de går til yoga.

- Mange kan godt føle sig åbne og sårbare, når de kommer til timerne, og så er det vores opgave at hjælpe dem til at føle sig trygge.

- Vi hjælper gerne, hvis der er nogle, der giver udtryk for, at de har behov for hjælp, understreger yogalæreren og pointerer, at yogalærerne gerne tilpasser niveauet i yogatimerne efter deltagerne.

Derfor kan du sagtens dukke op, selv om du reelt aldrig har forsøgt at bøje din krop i de forskellige yogastillinger eller har arbejdet med, hvordan du trækker vejret på en måde, så du mærker, at du opnår en indre ro.

På et yogahold er der plads til 15 deltagere, men kommer der kun én, bliver et hold ikke aflyst.

- Så er der i princippet bare mere tid til den enkelte, fortæller Sharon Bowen og forklarer, at hvis det sker, lytter lærerne ind til, om der er nogle særlige behov, som den ene deltager har.

Yogalæreren sørger for at vejlede dig, hvis du har behov for hjælp undervejs i timen. Foto: Nils Svalebøg
Great Northen Yoga Studio har udsigt ud over golfanlægget og Sybergland. Foto: Nils Svalebøg
Omgivelserne og udsigten i Great Northern Studio er også med til at give en indre ro. Foto: Nils Svalebøg
Yogalærer Sharon Bowen bruger ind i mellem klangskåle til meditation i Great Northern Studio. Foto: Nils Svalebøg
Hver yogatime er der fokus på, at du laver yogastillingerne, så du selv føler, at det er rart for kroppen. Foto: Nils Svalebøg
Selv om yoga er en stille og rolig bevægelsesform, betyder det ikke, at du helt undgår at få sved på panden. Foto: Nils Svalebøg
Lene Møller har købt et klippekort på 10 gange yoga i Great Northern Yoga Studio. Her er hun med på et yin yoga-hold. Foto: Nils Svalebøg
Dyb vejrtrækning og slap helt af. Foto: Nils Svalebøg
Fokus på vejrtrækningen kan gøres ved at holde skiftevis for det ene og det andet næsebor. Foto: Nils Svalebøg
"Barnets stilling" i yogatimen. Foto: Nils Svalebøg
Her bruger yogalæreren klangeskåle i slutningen af yogatimen, hvor deltagerne også får tæppe på og en lille pude på øjnene for spænde helt af. Foto: Nils Svalebøg
Lene Møller, Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Med klangskåle slutter yogatimen i Great Norhern Yoga Studio. Foto: Nils Svalebøg
Klangmeditation i Great Northern Yoga Studio. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce