Annonce
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Læs den seneste e-avis her

Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Annonce
Alarm112

Anklager anker: Vil have to mænd i sag om 794 forhold udvist

Da Københavns Byret for to uger siden dømte to mænd på 19 og 20 år i en sag om sammenlagt 794 kriminelle forhold, fik de en advarsel om udvisning.Men det er anklagemyndigheden ikke tilfreds med. Derfor anker Statsadvokaten i København dommen mod mændene, der er EU-borgere.- Der nedlægges påstand om udvisning af begge tiltalte, skriver Statsadvokaten i København på Twitter.Sagen med de mange forbrydelser handler blandt andet om voldtægt af en 14-årig pige, røveri, grov vold og bedragerier.I byretten blev den ene af mændene idømt tre år og 11 måneders fængsel, mens den anden fik to år og ti måneders fængsel.Politiet kom på sporet af de to mænd efter et voldsomt gaderøveri i juni 2019. Her fandt politiet frem til den 20-årige, og den videre efterforskning førte politiet til den 19-årige.De to mænd lettede en del af politiets arbejde, da de med deres telefoner havde filmet sig selv, mens de begik vold, hærværk eller overtrædelser af færdselsloven. Foruden gaderøveriet blev de i byretten dømt for sammenlagt otte voldelige overfald. Et af dem begik de sammen. De andre blev begået sammen med andre gerningsmænd eller alene.I flere tilfælde blev de grove overfald optaget på video og efterfølgende delt på sociale medier.Den alvorligste forbrydelse var en voldtægt af en 14-årig pige. Den ældste blev dømt for fuldbyrdet voldtægt, mens den anden blev dømt for andet seksuelt forhold end samleje.I byrettens dom er også flere sager om databedrageri, hvor de har misbrugt andres betalingskort. I alt svindlede de sig ifølge dommen til 100.000 kroner. Desuden blev de dømt for forsøg på at bedrage sig til yderligere 700.000 kroner.Dertil kommer ti biltyverier og for den enes vedkommende en stribe af færdselsforseelser.De fleste af forbrydelserne blev begået i Indre By og på Islands Brygge i 2019.Advokat Adam Henning-Bengtson er forsvarer for den ene af de tiltalte, og han fortæller, at de to i de væsentligste forhold anker til frifindelse.Det handler blandt andet om forholdet om voldtægt.- Der er anket til frifindelse i en række forhold og i øvrigt til formildelse, siger han.Forsvareren mener ikke, at der skal ske udvisning og fortæller, at det her spiller ind, at de to udlændinge er EU-borgere.- Det har en væsentlig betydning i forhold til spørgsmålet om udvisning, siger advokaten./ritzau/

Annonce
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Annonce
Annonce
#72timer

Fra pædagog til hjemløs i Nordvest: Min værdighed får et knæk, når jeg skal op i containeren efter mad

Rico Lischang Hussein er 33 år og er inden længe på vej ud i Nordvests gader som hjemløs. I 72 timer skal han prøve kræfter med de udfordringer, som mange hjemløse møder derude.

#72 timer

Fra tømrer til hjemløs: Carsten skal leve på gaden i 72 timer

Vi møder Carsten Olesen foran hans hjem på Frederiksberg. En klassisk etageejendom i røde mursten. Bag os ligger Søndermarken, hvor træernes grene danser lystigt i den kraftige vind.

#72timer

Sarah er frivillig hjemløs i tre dage: Jeg skal finde et sted at gemme mig om natten

Da VanløseLIV.dk ledte efter en fra bydelen der ville være frivillig hjemløs i tre dage, for at sætte fokus på hjemløshed og rejse penge til Hus Forbi i anledning af organisationens 25-års jubilæum, var Sarah Lorentzen hurtig til at melde sig.

Annonce
Annonce
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Vesterbro

Springvandet pibler igen

BYLIV

En tung beslutning: Dragør Marked er aflyst

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Annonce
Annonce
Annonce
Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Se flere annoncørbetalte artikler her

Annonce