Annonce
Debat

Erdkehlgraven: Charme er ikke en undskyldning for at bo ulovligt

Foto: Benedicte Lorenzen

Debat: I en ny dokumentarserie følger TV2 de beboere, der ulovligt har valgt at fylde det fredede og smukke område Erdkehlgraven op med gamle faldefærdige både og affald.

Der er en romantisk undertone i programmerne a la filmen ”Midt om Natten ”.

Men inden man forelsker sig i besætternes charme og mener de har lov til at været hævet over loven, så er det vigtigt at huske på sagens substans.

Annonce


Det er enormt ærgerligt for de københavnere, som higer efter at få den smukke natur tilbage, og som nu må leve med ulovlighederne endnu længere

Cecilia Lonning-SkovgaardErdkehlgraven er et smukt fredet naturområde i København, som en gruppe mennesker har valgt at besætte til gene for almindelige københavneres muligheder for at nyde uspoleret natur midt i hovedstaden.

Det kan vi selvfølgelig ikke leve med. Vi lever i en retsstat, og hvis vi skal blive ved at have en by, som hele verden elsker for den unikke blanding af by og smuk natur, så skal vi bevare de grønne områder, vi har.

Derfor har et stort flertal i Borgerrepræsentationen indgået en aftale med Miljø- og Fødevareministeriet, som skal sikre, at der bliver ryddet op i Erdkehlgraven.

Det er heldigvis i fuld gang, og vi havde i starten af året fået fjernet 350 tons både, flydebroer og andet affald fra vandet.

Men nu er der gået juridisk kamp i den, og det trækker derfor desværre ud med at få naturområdet helt ryddet.

Det er enormt ærgerligt for de københavnere, som higer efter at få den smukke natur tilbage, og som nu må leve med ulovlighederne endnu længere.

Til gengæld kan de være sikre på, at vi i København bliver ved med at kæmpe for at opretholde lov og orden. Uanset hvor charmerende de ulovlige besættere må være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce