Annonce
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Chefredaktør Jesper Gisli. Foto: Freja Lehrmann
Annonce

Hvad jeg ønsker mig af 2021? Jeg ønsker mig at vi bliver mere principfaste, at der bliver færre gratis omgange, og at vi får lidt mere frisind og mindre tolerance.

Lad mig uddybe. Når vi på de lyse dage siger, at vi har nogle klippefaste principper som ytringsfrihed og andre herligheder i Grundloven, så skal vi lige så klippefast stå fast på disse på de grå dage. Uanset hvad. Hvis først vi gradbøjer, skrider det. Og det er skredet, når danske skolelærere ikke føler sig fri til at bruge lige præcis det undervisningsmateriale, de fagligt vurderer er bedst.

Det er skredet, når politikere træder over Grundlovens rammer. Uanset hvad. Uanset hvor god en idé det er, eller hvor stor majoriteten er, der bakker op.

Uden principper bliver det laissez faire, og så ender vi på dybt vand.


Det er skammeligt, at der kun dukker 100 op til en støttedemo for ytringsfriheden og den halshuggede franske skolelærer Samuel Paty, mens der samledes over 15.000 mennesker til en demo mod politidrabet af en sort mand i USA


Jeg ønsker mig, at vi bruger kræfter på de sager, der kradser og gør ondt, i stedet for at vi kaster al vores kærlighed på de gratis omgange og de billige point. Apropos ytringsfriheden. Det er skammeligt, at der kun dukker 100 op til en støttedemo for ytringsfriheden og den halshuggede franske skolelærer Samuel Paty, mens der samledes over 15.000 mennesker til en demo mod politidrabet af en sort mand i USA. En sag der ikke kan være to meninger om. Det kan der tilgengæld om brug af Muhammed-tegninger i skoleundervisning. Gratis omgang versus dyr omgang.

Og så ønsker jeg mig, at den reaktionære tolerance erstattes lidt mere af det progressive frisind. At vi ikke bare bakker og tolererer, men at vi tør diskutere frit og åbent - i grundlæggende respekt for at det er i mødet mellem opfattelser og holdninger, at udvikling sker. Vi skal turde tale sammen. I særdeleshed om det, vi er uenige om. Vi skal turde være i tvivl og lytte i stedet for at være skråsikre og entydige. Man kan godt mene flere ting på én gang. Det skal man kunne. Det hedder 'på den ene side og på den anden side'.

Jo jo, bevares. Jeg ønsker mig også at se en fodboldkamp med tætpakkede tribuner. Komme til koncerter hvor musikken og øllet flyder. Og at se en masse af de mennesker og familiemedlemmer jeg af gode grunde ikke har set længe. Men det andet er bare vigtigere for mig. Hvor vigtigt er det for dig?

Farvel 2020. Lad os håbe, at 2021 bliver bedre.

Godt nytår!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

København

Bo Rygaard stopper som formand i FCK

Annonce