Annonce
Sundhed

København tilslutter sig kampen mod HIV & Aids

Det røde bånd er blevet symbolet for opmærksomheden til den smitsomme sygedom aids. Her ses den i anledning af 'World Aids Day'. Foto: PRAKASH MATHEMA / AFP/Ritzau Scanpix
Annonce

I dag 1. december er det 'World Aids Day' og meget passende, har Københavns Kommune skrevet under på en ny aftale, der sætter København som en af de mest ambitiøse aktører på området: Målet er nul nye hiv-smittede i 2030.

Når København fra 2021 tilslutter sig FNs 'Fast Track Cities' bliver København en del af et netværk af 300 storbyer, som forpligter sig til at opfylde en række ambitiøse målsætninger - herunder at stoppe smitte-spredningen af hiv og aids.

København tilslutter sig byer som London, Paris, Amsterdam, New York og Berlins i kampen mod HIV og Aids, som første by i Skandinavien. Noget som ifølge sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) er nødvendigt:

- I København er vi nået rigtig langt i bekæmpelsen af aids og viden om sygdommen. Med årene er vi blevet langt bedre til at nå de målgrupper, som er særligt udsatte for hiv-smitte. Men vi ser desværre stadig, at det er svært at nå de allermest udsatte grupper. Vi rammer desværre ikke alle i dag. Det skal vi fremover, siger Sisse Marie Welling (SF).

Fakta: København forpligter sig til at:

København forpligter sig til at:

At stoppe aids-epidemien i 2030

At have målgruppen som centrum for handlinger

At adressere årsagerne til risiko, sårbarhed og transmission

At bruge arbejdet til at skabe en positiv social transformation

At bygge og fremme løsninger, der afspejler lokale behov

At mobilisere ressourcer til en bæredygtig udvikling

At forene byernes ledere om initiativet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Annonce